OraNoua.ro
Publicat în 1 mai 2014, 15:25 / 166 elite & idei

Răzvan Nicolescu: Toți consumatorii vulnerabili de energie și gaze trebuie subvenționați din bani europeni

Răzvan Nicolescu: Toți consumatorii vulnerabili de energie și gaze trebuie subvenționați din bani europeni

Toți consumatorii vulnerabili de energie și gaze din Uniunea Europeană trebuie subvenționați din fonduri comunitare, a declarat, vineri, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, după ce a participat la un summit pe teme energetice, unde a fost prezent și comisarul european pentru Energie.

‘I-am propus comisarului să încercăm să discutăm la Bruxelles posibilitatea definirii unui consumator vulnerabil la nivel european. Trebuie stabilit un anumit prag de venituri sub care consumatorul vulnerabil să fie finanțat direct din fonduri europene’, a explicat Nicolescu.

El a adăugat că va susține acest lucru și lunile următoare la Bruxelles și speră să aibă sprijinul colegilor din alte țări europene.

Întrebat care este cel mai rău scenariu pentru România în contextul actualului conflict dintre Rusia și Ucraina, el a menționat că suntem pregătiți pentru a face față oricărei situații.

‘Ultimele informații primite de la comisar sunt încurajatoare, iar noi suntem pregătiți să facem față oricărui tip de situație, chiar dacă suntem în imposibilitatea de a ne ajuta vecinii’, a mai spus ministrul.

Comisarul european pentru Energie a fost prezent, joi și vineri, la București, pentru a participa la un summit pe teme energetice, organizat la Palatul Parlamentului.

Ultima ora:

ObservatorRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialRadu Puchiu: Competențe sexuale digitale în școli

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe