OraNoua.ro
Publicat în 25 iunie 2014, 20:55 / 283 elite & idei

Răzvan Nicolescu trimite Corpul de control la ELCEN să verifice legalitatea bonusului pentru fostul director general

Răzvan Nicolescu trimite Corpul de control la ELCEN să verifice legalitatea bonusului pentru fostul director general

București, 20 iunie 2014 — Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a dispus vineri trimiterea Corpului sau de Control la S.C. Electrocentrale București S.A. (ELCEN), pentru verificarea respectarii de catre aceasta societate a prevederilor legale referitoare la stabilirea remuneratiei variabile a directorului general si a criteriilor si obiectivelor de performanta care trebuiau îndeplinite de acesta.

Mentionam ca Adunarea Generala a Actionarilor ELCEN a hotarât în data de 16 octombrie 2013 ca remuneratia variabila a fostului director general, pentru anul 2013, sa fie calculata în baza unor criterii si obiective de performanta stabilite printr-o decizie a Consiliului de Administratie din data de 2 octombrie 2013.

Prin aceasta decizie, Consiliul de Administrație a aprobat, fără nicio notă de fundamentare a deciziei, diminuarea numărului criteriilor de performanță convenite anterior de la nouă la cinci, prin eliminarea criteriilor si obiectivelor de performanta referitoare la: reducerea volumului de plăți și creanțe restante, creșterea productivității muncii, realizarea programului de investiții asumat. În schimb, s-au pastrat criterii care vizează emisiile poluante sau consumul specific de combustibil pentru producerea energiei electrice.

Biroul de presă al Departamentului pentru Energie

Ultima ora:

ObservatorClaudiu Butacu: România nu poate lipsi de la Solar Decathlon!      

PoliticAntal Lorant: Yesterday we discussed and voted on an important law!

EconomieDaniela Șerban: Companiile incluse în BET AeRO vor fi punctate din acest an pentru interacțiunea cu investitorii, prin indicatorul VEKTOR

ExternMarco Badea: 84 de zile de când a început războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina

SocialAndreea Paul: Meseriile viitorului pentru copilul meu

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice – „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”

CulturaDan Mircea Cipariu: Blues & poetry performance, în spațiul La Cave de Bucarest

EditorialMihai Anghel: Domeniile regale ale sufletuluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe