OraNoua.ro
Publicat în 1 iunie 2016, 13:29 / 244 elite & idei

Răzvan Orășanu: Internship Institutul de Studii Populare

Răzvan Orășanu: Internship Institutul de Studii Populare

Dragi colaboratori,

Institutul de Studii Populare este în căutare de stagiari pe perioada verii (poziții neremunerate de internship) pentru cei care doresc o carieră în administrația publică, în policy making, organizații non-guvernamentale, consultanță etc.
Stagiarii se vor putea implica în toate proiectele existente ale ISP, iar munca poate fi adaptată într-o oarecare măsură aptitudinilor pe care stagiarul dorește să și le dezvolte. De asemenea, stagiarii vor putea participa gratuit la toate trainingurile ISP pentru anul 2016 și vor avea prioritate la înscriere.
Toate pozițiile implică un program de lucru flexibil, de 9-10 ore pe săptămână. Durata contractului este de 3 luni, cu posibilitate de prelungire. Programul de lucru în sine poate fi negociat de la caz la caz, în funcție de celelalte angajamente educaționale și profesionale ale internului.
Persoanele interesate sunt invitate să trimită un CV detaliat și o scrisoare de motivație la adresaoffice@isp.org.ro (Răzvan Orășanu, Director Executiv al ISP). Vă rugăm să precizați în câmpul „Subject” titlul postului pentru care candidați.

Posturile disponibile sunt următoarele:
1. Stagiar în domeniul politicilor publice în educație (1 post)
Responsabilități: va ajuta la conceperea programelor dedicate subiectului Educației, va fi la curent în permanență cu toate noutățile aferente acestui domeniu și va propune teme de interes care se pot concretiza ulterior prin politici publice, va ajuta la scrierea unor articole in domeniul educatiei precum si la realizarea unui studiu de caz legat de un proiect educational reusit din jud. Cluj. Profilul candidatului: Pasionat de educatie si de politici publice, ordonat in gandire, cu abilitati demonstrabile de a scrie articole/ esee, capacitate de a face research independent. O monstra de scris, pe langa CV, va ajuta pentru o mai usoara calificare.

2. Arhivare/catalogare/organizare materiale interne/biblioteca ISP
Această activitate presupune familiarizarea cu toate programele și acțiunile întreprinse de către Institutul de Studii Populare, pentru a putea organiza toate documentele interne rămase în urma acțiunilor efectuate: de ex. liste de prezență, materiale suport curs, fotografii, documente contabile și juridice.

3. Organizator bibliotecar
Ești un student pasionat de Creștin-Democrație? Atunci aplică pentru acest post și ajută la dezvoltarea și organizarea unei biblioteci cu materiale despre Creștin-Democrație. Ajută la organizarea acestei biblioteci și la dezvoltarea ei către un proiect ambițios, transformarea acesteia într-un centru de research, unde vor putea sosi studenți din întreaga Europă să studieze despre Creștin-Democrație și să-și finalizeze dizertațiile sau tezele de doctorat. Activități: – organizarea pe categorii a tuturor documentelor și cărților prezente în bibliotecă – inventarierea tuturor documentelor – arhivarea acestora pe tipuri de categorii – introducerea datelor într-un sistem informațional, astfel încât să poată fi regăsite cu ușurință

4. Responsabil financiar și fundraiser – 2 posturi
Responsabilități: Va avea responsabilități comune în ceea ce privește managementul bugetelor proiectelor ISP – de la întocmirea de proiecte de buget la implementare și raportări de final. Postul implică responsabilități în identificarea posibilelor surse de finanțare pentru ISP și, ulterior, asistență în demersurile de asigurare a finanțării pentru proiecte individuale. Alte responsabilități sunt reorganizarea patrimoniului ISP, managementul fondurilor ISP în numerar, realizarea de proiecții de cash flow. * Monitorizare & Evaluare * Responsabilitate Sociala Corporatista – Manager Relatia cu Agentii Economici * Fundraising – Manager Cereri de Finantare (solicitari de fonduri nivel mediu si mare) * Fundraising – Manager Relatia cu Comunitatile Locale (sponsorizari si donatii) * Coordonator Echipa Obtinere Fonduri * Creare si Mentinere Baza de date Donori * Evaluare Propuneri de Finantare Profilul candidatului: Student la Economie/Administrarea Afacerilor/ASE, abilități matematice, foarte bune cunoștințe IT (în special cunoștințe avansate de Excel), capacitatea de a realiza bugete de proiecte, o bună capacitate de a lucra independent și de a face research pe cont propriu.

5. Ofițer de evenimente – 2 posturi
Responsabilități: Îndeplinirea unor sarcini administrative în legătură cu evenimentele organizate de ISP. Va elabora concepte pentru evenimentele următoare ale instituției, va efectua toate demersurile necesare logistice aferente organizării unui eveniment: planificarea bugetului pe categorii de cheltuieli, întocmirea tuturor documentelor și rapoartelor necesare pentru decont, va realiza planificarea următoarelor evenimente și documente de contabilitate primară. Profilul candidatului: Excelente abilități de comunicare, disponibil în fiecare săptămână, capacitatea de a respecta termene stricte de predare, atitudine profesională la telefon.

6. Comunicare instituțională
Acest post presupune identificarea posibilelor organizații cu care ISP ar putea dezvolta parteneriate, atât pe plan național, cât și internațional, contactarea acestora și prezentarea activităților ISP, construirea de baze de date și menținerea unui dialog permanent cu aceste instituții.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

PoliticKlaus Iohannis anunță candidatura României la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

EconomieIonuț Stanimir: Primul Raport de Inteligență Financiară realizat de BCR – Situația financiară este a doua dimensiune importantă pentru români, după sănătate

ExternElena Calistru: Un pic de voință de a te mișca spre mai bine

SocialAlina Rizi: Sa regenerezi orasul ia timp

EvenimenteFlaviu George Predescu: Vă invit la lansarea cărții mele „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Andrei Gavrilă

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe