OraNoua.ro
Publicat în 10 februarie 2016, 17:53 / 2146 elite & idei

Răzvan Orășanu: Leadership and Christian Democratic Values

Răzvan Orășanu: Leadership and Christian Democratic Values

Leadership and Christian Democratic Values

Casa Rațiu, Turda, 19-21 februarie 2015

Wilfried Martens Centre for European Studies, Institutul de Studii Populare si Fundația Hanns Seidel vă invită să participaţi la programul “Leadership and Christian Democratic Values” organizat la Turda, la Casa Rațiu, din Piața 1 Decembrie 1918, nr. 1, localitatea Turda, județul Cluj, în perioada 19 – 21 februarie 2016. Acest program regional are ca scop pregătirea și formarea viitorilor lideri, fiind dedicat participanților din zona de centru a țării. Acest program face parte dintr-o serie de cursuri dedicată leadership-ului, în vederea familiarizării cu anumite concepte de bază din “leadership”, întâlniri cu lideri din domeniul politic, dar şi din domeniul economic sau din societatea civilă. Obiectivul acestui program este de a identifica şi a acorda suportul necesar pentru promovarea în cadrul organizaţiilor PNL a persoanelor cu o cariera profesională consistentă care au, în acelaşi timp, şi abilităţi de lideri. Primul eveniment din această serie a fost desfășurat tot la Turda între 22-24 ianuarie, iar cel de-al treilea eveniment va avea loc la Timișoara între 15-17 iulie.

Pentru înscrierea în cadrul acestui eveniment vă rugăm sa folositi formularul de inscriere sau să trimiteți un email la adresa: office@isp.org.ro. Vă mulțumim!

PROGRAM

Joi, 18 februarie 2016:

  • 18:30 Cazare
  • 20:00 Welcome dinner

Vineri, 19 februarie 2016:

  • 10:00 – 12:00 Lector: Alexandru Tașnadi
  • 12:00 – 12:45 Prânz
  • 12:45 – 14:45 Lector: Alexandru Tașnadi
  • 14:45 – 15:00 Pauză
  • 15:00 – 16:00 Lector: Răzvan Orășanu
  • 16:00 – 16:15 Pauză
  • 16:15 – 19:45 Lector: Răzvan Orășanu
  • 20:00 – Cina

Sambătă, 20 februarie:

  • 10:00 – 12:00 Lector: Radu Nicosevici
  • 12:00 – 12:45 Prânz
  • 12:45 – 13:20 Turul Casei Rațiu
  • 13:20 – 15:20 Lector: Radu Nicosevici
  • 15:20 – 15:30 Pauză
  • 17:30 – 17:45 Pauză
  • 17:45 – 19:00 Lector: Andrei Țăranu

Duminică, 21 februarie:

  • 10:00 – 12:00 Lector: Peter Musschoot
  • 12:00 – 12:30 Prânz
  • 12:30 – 14:30 Lector: Peter Musschoot
  • 14:45 – Înmânarea diplomelor
  • 15:00 Plecare
Răzvan Orășanu a fost președintele AVAS (2006), consilierul de stat al prim-ministrului pe probleme economice (2005-2009), director în cadrul Consiliului Concurenței (2010-2011), consultant al Băncii Mondiale (2011). A absolvit London School of Economics și este masterand al John F. Kennedy School of Government.
Andrei Țăranu este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA.
Alexandru Taşnadi, economist şi matematician, prof. univ. dr. la Academia de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Economie Generală.
Radu Nicosevici a fost membru activ în Comitetul Economico-Social European, pe mandatele 2007 – 2015, în cadrul căruia și-a adus contribuţii de îmbunătăţire a cadrului legislativ european. Din 2002 este membru fondator al Academiei de Advocacy, în cadrul căreia derulează programe şi proiecte de îmbunătăţire a cadrului legislativ pentru diferite grupuri de interese legitime din România. A introdus procedura de audieri publice ca fiind formula cea mai eficientă de consultări publice, după apariţia legii transparenţei în România. Prin această procedură a organizat peste 20 de audieri publice naţionale, care au condus cu precădere la modificări de proiecte de legi. În scopul apărării intereselor micilor întreprinzători s-a implicat în crearea Alianţei Strategice a Asociaţiilor de Afaceri, în numele căreia, a iniţiat prima campanie naţională de influenţare a deciziei publice, cunoscută sub numele de ,,greva fiscală” (1997). A iniţiat sesiuni de instruire vocaţională pentru reprezentanţii societăţii civile, a condus sesiuni de instruire în ţară şi străinătate şi a iniţiat programe de tip master în domeniul advocacy, alături de Universitatea de Vest din Timişoara. Este solicitat cu precădere în iniţierea şi coordonarea campaniilor de advocacy în beneficiul grupurilor de interese legitime ale societătii civile româneşti.
Peter Musschoot, inițiatorul programului Mind The Solution in 2010, fost consultant si manager al unor departamente de HR timp de 10 ani, în diverse companii. Mai tarziu a devenit responsabil de crearea unei divizii interimare de management (gestionare) in cadrul HR, de proiectele de consultanta si de dezvoltarea afacerii. Apoi, la sediul Belgian Post, a oferit cursuri de leadership concepute de el, spre marea satisfactie a clientilor interni. A antrenat, de asemenea, lideri si echipe, avand mare grija sa ia in considerare schimbarile dorite de acestia. Este un participant obisnuit la programele de dezvoltare, ateliere si intalniri cu alti antrenori. O mentalitate orientata spre dezvoltare ii permite sa faca lucrurile corect, la momentele potrivite: din toate teoriile, modelele, abordarile pentru schimbare, citatele, clipurile, conceptele, articolele, impreuna cu clientul le selecteaza pe acelea care pot fi puse in practica si care au cel mai mare impact in situatia respectiva. Interactiunile bune dintre oameni sunt cheia principală in schimbare. “Actiunea se afla in interactiune”. Acest lucru explica de ce urmareste intotdeauna sa co-creeze schimbari folositoare cu angajatii, liderii, liderii liderilor si cu echipele, organizatiile pe care acestia le construiesc.

Ultima ora:

ObservatorMarius Stoian: TREI NUME PENTRU O ISTORIE ÎN CONSTRUCȚIE

PoliticMircea Geoană, despre riscul escaladării conflictului în Orientul Mijlociu: ”Există un risc autentic. Riscul de război este real”

EconomieAdrian-Cătălin Bulboacă, Bulboacă & Asociaţii: Există o mare provocare între lumea riguroasă a fondurilor de investiţii, a băncilor, şi antreprenorii care trebuie să producă bani, să asigure locuri de muncă, să plătească taxe şi impozite

ExternLuca Niculescu: România, prezentă la Conferința ministerială a OCDE dedicată științei și tehnologiei

SocialCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

EvenimenteNicoleta Munteanu, la Maratonul pentru Educație Antreprenorială

EditorialMarius Stoian: TREI NUME PENTRU O ISTORIE ÎN CONSTRUCȚIE

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație o emisiune comună realizată împreună cu Statul Israel având un subiect inedit – Hora, punte culturală între România și Israel



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe