OraNoua.ro
Publicat în 20 septembrie 2017, 16:01 / 320 elite & idei

Remus Borza a discutat despre măsurile pe care Coaliția PSD-ALDE le operează

Remus Borza a discutat despre măsurile pe care Coaliția PSD-ALDE le operează

Deputatul exclus din ALDE compară situația actuală cu cea din 2008, precizând că și atunci existau aceleași ”măsuri populiste”. Deși a lăudat faptul că PIB-ul a crescut semnificativ în comparație cu anul trecut, Remus Borza consideră că măsurile de majorare sunt nesustenabile.

”Adrian Năstase ne-a lăsat în 2004 cu aproximativ 800.000 de bugetari. În 2008, în debutul crizei, aveam 1,3 milioane de bugetari. Adică o creștere cu 60% a organigramei sectorului public. Nu doar că am crescut cu 60% efectivele, dar am majorat și salariul cu 126%, adică l-am dublat. Și atunci am avut aceeași abordare populistă: să dăm pomeni.

Noi azi suntem pe deficitul de 6,3 miliarde de lei tocmai ca efect al acestor majorări nesustenabile pe partea de salarii și pensii. Sgur, jos pălăria, e de aplaudat, PIB-ul României la șase luni a fost de 411 miliarde de lei față de 372 de miliarde de lei, anul trecut, la șase luni”, a declarat Remus Borza la DC News Live.

 

www.dcnews.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe