OraNoua.ro
Publicat în 9 ianuarie 2013, 18:58 / 223 elite & idei

Remus Borza: Euro Insol şi Borza şi Asociaţii nu se afla în conflict de interese

Remus Borza: Euro Insol şi Borza şi Asociaţii nu se afla în conflict de interese

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol, în care Remus Borza este partener, a angajat, în numele societăţii, casele de avocatură Borza & Asociaţii şi Piperea &Asociatii pentru 74 de procese pe care compania le are cu creditorii, informează HotNews.ro.

Deşi există o ordonanţa de urgenţă care prevede că instituţiile şi companiile de stat care au departament juridic nu pot achiziţiona servicii juridice, Hidroelectrica a încheiat contracte cu alte case de avocatură.

Euro Insol a transmis un punct de vedere prin care arată că Legea insolvenţei îi permite să angajeze avocaţi din afară companiei.

De asemenea, în document se mai arată că Euro Insol şi Borza şi Asociaţii nu s-ar afla în conflict de interese, chiar dacă Remus Borza este partener la ambele case, întrucât avocaţii alcătuiesc o echipă de profesionişti care sunt capabili să argumenteze şi să susţină punctul de vedere şi măsurile dispuse de administratorul judiciar în procedura de insolvenţă.

Administratorul juridic susţine, de asemenea, că Hidroelectrica va recupera cu titlu de cheltuieli de judecată suma achitată caselor de avocatură.

În acelaşi punct de vedere, Euro Insol a explicat că nu a fost considerată necesară angajarea unei alte case de avocatură întrucât există o colaborare îndelungată cu Borza & Asociaţii şi Piperea & Asociaţii, ceea ce aduce garanţii din punct de vedere al experienţei şi integrităţii profesionale.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe