OraNoua.ro
Publicat în 8 iunie 2016, 14:45 / 225 elite & idei

Remus Borza: Hidroelectrica a alocat 1,2 miliarde de euro pentru investiții pentru perioada 2015-2020

Remus Borza: Hidroelectrica a alocat 1,2 miliarde de euro pentru investiții pentru perioada 2015-2020

Hidroelectrica a alocat 1,2 miliarde de euro pentru investiții în perioada 2015-2020, deși a trecut printr-o perioadă dificilă de insolvență, a anunțat administratorul judiciar Remus Borza la festivitatea organizată joi în localitatea argeșeană Căpățâneni, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la punerea în funcțiune a Hidrocentralei Vidraru.

„Tot ne mănâncă unii (…) că Hidroelectrica de-aia a făcut atâta profit, că a tăiat bugetele fie de la mentenanță, fie de la investiții. Absolut fals, nu are de-a face una cu alta. (…) Cu toate acestea, Hidroelectrica, într-o perioadă de restriște, a alocat 1,2 miliarde de euro bugetului de investiții pe cinci ani de zile, 2015-2020”, a declarat Borza.

În susținerea afirmațiilor sale, administratorul judiciar a enumerat câteva dintre investițiile derulate de Hidroelectrica în ultima perioadă.

„Anul trecut am semnat contractul de 75 de milioane de euro cu Stejarul, anul trecut am demarat în trombă finalizarea unor investiții, fie că se cheamă Dumitra, Bumbești (…), o lucrare de 210 milioane de euro. (…) Domnul ministru (ministrul Energiei — n.r.) va avea onoarea săptămâna viitoare să inaugureze centrala de la Bretea, o centrală nouă-nouță de 12 megawați, 78 de milioane de euro valoarea investiției. (…) Deci iată că avem investiții”, a concluzionat Borza.

El a adăugat că au fost alocate sume suficiente și pentru mentenanță, renunțându-se doar la contractele cu firmele care căpușau societatea.

„Și la mentenanță am tăiat doar ceea ce au furat firmele prietene, alea vreo 200 de căpușe. Bugetul de mentenanță a fost în fiecare an în jur de 45 de milioane de euro, ceea ce este mai mult decât îndestulător”, a precizat administratorul judiciar de la Hidroelectrica.

Hidroelectrica se află din nou în insolvență din februarie 2014. Compania a mai fost anterior în procedură de reorganizare judiciară în perioada iunie 2012 — iunie 2013.

Ultima ora:

ObservatorMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

PoliticMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

EconomieCosmin Ghiță: Avem în derulare investiţii de 9 miliarde de euro şi ne dorim să identificăm tineri pasionaţi şi dedicaţi pe care să îi sprijinim să ajungă experţii de mâine şi să îi păstrăm în ţară

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaMireille Rădoi, Flaviu George Predescu: Lansare de carte „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Gavrilă | Strada de C’Arte

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe