OraNoua.ro
Publicat în 16 septembrie 2015, 19:09 / 291 elite & idei

Remus Borza: Hidroelectrica a alocat 3,5 miliarde de euro pentru investiții, în ultimii 20 de ani

Remus Borza: Hidroelectrica a alocat 3,5 miliarde de euro pentru investiții, în ultimii 20 de ani

Hidroelectrica a alocat, în ultimii 20 de ani, 3,5 miliarde de euro pentru investiții, iar pentru următorii cinci ani are disponibili pentru investiții 1,3 miliarde de euro, a declarat, joi, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

‘Știți că sunt mulți specialiști în piață în ultimii ani de zile. Românii sunt pricepuți la orice, la femei frumoase, la fotbal, la politică și mai nou la energie. În fiecare săptămână avem câte o șușă, fiecare fițuică, site obscur pune de o dezbatere, de o masă rotundă pe energie, strategii la greu. Mulți fani de tractor, din piață, spun că este normal ca Borza să facă profit de 500 milioane de euro pentru că a tăiat bugetul de investiții, de mentenanță, a dat tot poporul afară. Fals. Hidroelectrica este compania care în ultimii 20 de ani a alocat 3,5 miliarde de euro pentru investiți’, a spus Remus Borza.

Acesta a afirmat că peste trei luni compania va pune în funcțiune centrala de la Bretea, de 9,9 MW, o investiție de 78 de milioane de euro. Anul viitor vor fi puse în funcțiune două centrele, la Răstolița și la Dumitra, iar în 2017 o centrală la Bumbești.

‘Doar pe partea de punere în funcțiune de capacități noi de producție avem investiții de 450 de milioane de euro care se derulează pe următorii patru ani și jumătate’, a declarat Borza.

De asemenea, Remus Borza a spus că în noiembrie compania va ieși în SEAP cu documentația în vederea atribuirii contractului de retehnologizare pentru Vidraru.

Remus Borza a declarat că Hidroelectrica ar putea ieși din insolvență în primele șase luni din 2016 și ar putea fi listată la trei luni de la ieșirea din insolvență. Borza a mai spus că Hidroelectrica mai are 11 procese pe rol din 75.

Hidroelectrica se află pentru a doua oară în insolvență în ultimii trei ani, prima dată fiind în perioada iunie 2012 — iunie 2013.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România, cu o cotă de piață de 30%. Compania a înregistrat un profit de 725 milioane lei, în primul semestru din acest an, cu 42% mai mare decât cel consemnat în perioada similară din 2014.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

PoliticKlaus Iohannis anunță candidatura României la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

EconomieIonuț Stanimir: Primul Raport de Inteligență Financiară realizat de BCR – Situația financiară este a doua dimensiune importantă pentru români, după sănătate

ExternElena Calistru: Un pic de voință de a te mișca spre mai bine

SocialAlina Rizi: Sa regenerezi orasul ia timp

EvenimenteFlaviu George Predescu: Vă invit la lansarea cărții mele „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Andrei Gavrilă

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe