OraNoua.ro
Publicat în 20 martie 2013, 21:14 / 209 elite & idei

Remus Borza: Hidroelectrica urmăreşte să angajeze management profesionist în două luni

Remus Borza: Hidroelectrica urmăreşte să angajeze management profesionist în două luni

Hidroelectrica va avea management profesionist în două luni, care poate proveni din interiorul companiei sau din afara acesteia, fără ingerinţa politicului, a declarat Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al societăţii, miercuri, la o conferinţă de presă.

‘Hidroelectrica urmăreşte ca în două luni să angajeze cei mai buni specialişti pentru management şi din interior şi din afara companiei. Garantăm o selecţie transparentă şi fără ingerinţa politicului. Vorbesc despre acele numiri pe criterii politice ale unor oameni care aveau probleme legate de competenţă, de moralitate, vorbesc despre lipsa capabilităţilor manageriale. Hidroelectrica va fi prima companie care va avea management profesionist. Înainte de ieşirea din insolvenţă, managementul va fi integral schimbat. Criteriile în baza cărora se va selecta acest management vor fi strict obiective’, a afirmat Remus Borza.

Din totalul celor 67 de posturi de top-management şi middle management, patru sunt pentru directori la nivel central, 11 pentru manageri de departamente la nivel central. 52 posturi vor fi ocupate la nivelul celor 13 sucursale. Astfel, vor exista 13 directori de sucursale, 13 directori economici, 13 de producţie, cinci directori de uzină, precum şi directori de proiect şi de exploatare. Nivelul salariilor managerilor va fi stabilit de comitetul creditorilor, a menţionat administratorul judiciar.

Modalitatea de înregistrare a candidaţilor va fi exclusiv online, pe site-ul Hidroelectrica.

‘Vor exista criterii tehnice şi criterii de management, de competenţă, de abilităţi demonstrate, care se referă la atitudine şi prestanţa candidaţilor’, a precizat partener la firma de executive search Pedersen&Partners, Mona Neagoe.

Pedersen&Partners a fost selectată de Euro Insol prin decizie asumată în urmă cu două luni de comitetul creditorilor Hidroelectrica.

‘Noi mai avem Egon Zehnder angajată pentru selecţia directorului general al companiei. Cele două firme vor merge în paralel până la 31 mai. Egon Zehnder a fost angajată de Ministerul Economiei cu 200.000 euro pentru un manager, iar Pedersen&Partners de noi, pentru 60.000 de euro pentru selectarea celor 67 de manageri’, a precizat Remus Borza. AGERPRES

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe