OraNoua.ro
Publicat în 22 mai 2013, 18:48 / 203 elite & idei

Remus Borza: Peste 450 de persoane disponibilizate la Hidroelectrica în mai şi iunie

Remus Borza: Peste 450 de persoane disponibilizate la Hidroelectrica în mai şi iunie

Un număr de 304 angajaţi ai Hidroelectrica au fost disponibilizaţi începând de marţi, printre care şi fostul director general al companiei, Traian Oprea, urmând ca alţi 150 de salariaţi să fie concediaţi în luna iunie, a declarat, pentru AGERPRES, Remus Borza, administratorul judiciar al companiei.

‘Astăzi (marţi – n.r.) au fost disponibilizaţi 304 salariaţi printre care şi directori de la fiecare sucursală, chiar şi soţii de directori sau soţii ale unor lideri de sindicat a căror activitate a fost mediocră. Între cei mai longevivi directori este Traian Oprea care a ocupat o funcţie de conducere în perioada încheierii contractelor cu băieţii deştepţi’, a afirmat Remus Borza.

Disponibilizarea celor 304 angajaţi vine după ce, în februarie, de la Hidroelectrica au fost concediaţi alţi 151 de salariaţi.

‘Luna viitoare urmează disponibilizarea a 150 de salariaţi odată cu comasarea Hidroserv-urilor’, a adăugat Borza.

Remus Borza arăta, în 10 mai, că până la sfârşitul acestui an, 650 de oameni vor părăsi structurile Hidroelectrica şi ale Hidroserv-urilor, angajaţii disponibilizaţi urmând să primească între 5-12 salarii compensatorii.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a precizat că fuziunea celor opt sucursale va avea loc până la data de 31 mai 2013.

Până la disponibilizările anunţate marţi, Hidroelectrica avea 13 sucursale şi 4.887 de salariaţi.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în 20 iunie 2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii şi cu pierderi de 350 milioane de lei după primul semestru al anului 2012.Termenul de ieşire din insolvenţă a companiei este de 26 iunie 2013. AGERPRES

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe