OraNoua.ro
Publicat în 12 februarie 2014, 08:14 / 508 elite & idei

Remus Pricopie: Dezvoltarea UE va însemna, pentru următorii 7 ani, investiția în capitalul uman

Remus Pricopie: Dezvoltarea UE va însemna, pentru următorii 7 ani, investiția în capitalul uman

Dezvoltarea Uniunii Europene va însemna, pentru următorii 7 ani, investiția în capitalul uman, a afirmat ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, cu prilejul primei reuniuni a directorilor de agenții naționale care implementează noul program al Uniunii Europene Erasmus+.

„Ministrul a arătat că etapele de dezvoltare a statelor din Uniunea Europeană au vizat economia, sistemele sociale, valorile comune, iar pentru următorii 7 ani spațiului comunitar va pune accentul pe investiția în capitalul uman”, precizează un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale remis vineri AGERPRES.

La rândul său, ministrul delegat Mihnea Costoiu a spus că, pentru viitorul programului Erasmus+, este esențială implicarea, alături de beneficiari, a companiilor private și stimularea apropierii între proiectele din educație și cele din cercetare.

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, și ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, au participat, joi, la prima reuniune a directorilor de agenții naționale care implementează noul program al Uniunii Europene Erasmus+.

Evenimentul s-a desfășurat în zilele de 6 și 7 februarie, la București, în prezența directorului în cadrul Comisiei Europene și coordonator al programului Erasmus+ Antonio Silva Mendes.

La reuniunea organizată de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) au participat 73 de directori din statele membre ale UE, precum și din Norvegia, Islanda, Lichtenstein, Turcia și Elveția.

Programul Erasmus+ a fost lansat la sfârșitul lunii decembrie și integrează generația anterioară de programe europene Comenius, Erasmus, Grundtvig, Leonardo da Vinci, Erasmus Mundus și Tineret în acțiune, continuând liniile de finanțare ale acestora.

Pentru anul 2014, România beneficiază de 40 de milioane de euro în cadrul programului Erasmus+.

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană: Trebuie să reinvestim în apărarea noastră. Combinația dintre Rusia, China, Iran și Coreea de Nord este foarte complicată

PoliticMircea Geoană: Trebuie să reinvestim în apărarea noastră. Combinația dintre Rusia, China, Iran și Coreea de Nord este foarte complicată

EconomieCristian Popa: La mulți ani, National Bank of Romania! Sunt onorat să fac parte din istoria ta!

ExternIulian Chifu: Blestemul liderilor încastrați în politicile de război. Cazurile Putin și Netanyahu

SocialCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

EvenimenteVictor Vevera, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

EditorialAlexandru Grumaz: Teoria Dominoului

CulturaIonuț Vulpescu: Podcast – invitat, Tudor Giurgiu (sezonul 3, episodul 30)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe