OraNoua.ro
Publicat în 14 mai 2014, 16:32 / 211 elite & idei

Remus Pricopie: Guvernul încurajează colaborarea dintre industrie și școală

Remus Pricopie: Guvernul încurajează colaborarea dintre industrie și școală

Guvernul încurajează realizarea unor colaborări între unitățile industriale și unitățile de învățământ pentru formarea viitorilor angajați, a afirmat miercuri ministrul Educației Remus Pricopie, după o întâlnire cu reprezentanții societății Automobile Dacia și cei ai unui liceu tehnologic din orașul Mioveni.

„Am discutat, în cadrul dezbaterii pe care am avut-o înainte de vizita în școală, despre problemele care se ridică. Domnul director de la Dacia a ridicat o serie de probleme și ceea ce am stabilit concret a fost că data viitoare (…) vom lăsa zona festivă și vom trece la munca propriu-zisă. (…) Eu încurajez un acord între Automobile Dacia și liceu. (…)

Ce am făcut noi, și domnul prim-ministru și eu, a fost să transmitem un mesaj clar de seriozitate și de determinare a Guvernului de a sprijini. Evident că atunci când începi să discuți, constați că unele lucruri le poți rezolva pe loc, fără ajutorul nimănui, direct între cele două instituții, altele s-ar putea rezolva dacă există un anumit cadru instituțional și atunci intervenim noi ca să sprijinim”, a declarat Pricopie la Curtea de Argeș, în cadrul unei conferințe de presă.

În opinia sa, colaborările de acest gen nu au neapărat nevoie de o modificare a cadrului legislativ, dar acest lucru se va realiza dacă se va constata că se impune.

„Nu întotdeauna ai nevoie de o lege pentru a face un lucru de bun simț. De exemplu, o colaborare între două instituții, în România și oriunde, nu trebuie să fie neapărat parafată, de tip lege. E adevărat că sunt momente în care Guvernul și Parlamentul pot să intervină pentru a canaliza un astfel de proces de colaborare. (…) Eu cred că acolo unde s-a considerat că trebuie lărgit un cadru legislativ de sprijin, s-a făcut.

Dacă vom constata că este nevoie să mergem mai departe, o vom face. (…) Noi suntem deschiși oricărei propuneri care vine din sistem, pentru a încuraja această colaborare dintre industrie și școală”, a precizat ministrul Educației.

Reprezentanții Automobile Dacia și cei ai Grupului Școlar Industrial Construcții de Mașini au stabilit, miercuri, inițierea unei colaborări prin care elevii să poată face practică în uzina de la Mioveni și să fie sprijiniți în formarea profesională de specialiști din cadrul societății, pentru ca după absolvire să poată fi angajați. Unitatea de învățământ a primit și o donație constând în două autoturisme de teste, care vor fi utilizate ca material didactic.

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe