Matei Bogdan
Publicat în 24 ianuarie 2023, 22:44 / 36 elite & idei

Remus Pricopie: La mulți ani, români de pretutindeni!

Remus Pricopie: La mulți ani, români de pretutindeni!

Școala Națională de Studii Politice și Administrative #SNSPA celebrează 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, zi istorică pentru statul român modern și moment de cotitură în istoria noastră națională.

Dubla alegere ca domn al Moldovei și Țării Românești a lui Alexandru Ioan Cuza, la 24 ianuarie 1859, a fost un act de curaj din partea politicienilor români și încununarea perseverenței celor care au crezut în idealul național.

Moștenirea lăsată de arhitecții Unirii din 1859 a reprezentat un fundament solid pentru întregirea și modernizarea României, iar idealurile care i-au animat pe unioniști au rămas vii în conștiința națională. Ele vizează unitatea, prosperitatea și sincronizarea societății românești cu Europa.

România are nevoie și astăzi de oameni curajoși, de politicieni vizionari și integri, care să își pună priceperea în slujba intereselor cetățenilor.

Să celebrăm împreună Unirea Principatelor şi să reflectăm la semnificaţia acestei zile atât de importantă pentru noi toţi.

La mulți ani, români de pretutindeni!

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: Cei „5D” ai manipulării și dezinformării online. Cum poate răspunde Europa?

PoliticKelemen Hunor: În acest moment, comasarea alegerilor locale şi parlamentare nu este posibilă constituţional

EconomieMarian Năstase: ALRO este al doilea cel mai transparent emitent BET privind raportarea ESG

ExternMarco Badea: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat Regatul Unit să trimită avioane de luptă în Ucraina

SocialCsibi Magor: Pentru prima data de cand donez

EvenimenteAndreea Paul: Conferința CDG ”Banii României producătoare – finanțarea economiei private”

CulturaVlad Mixich: Mi s-a întâmplat de câteva ori să trăiesc o emoție foarte specială: gratitudinea de a fi martorul nemijlocit a unei frumuseți unice

EditorialOvidiu Nahoi: Cei „5D” ai manipulării și dezinformării online. Cum poate răspunde Europa?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe