Matei Bogdan
Publicat în 15 decembrie 2021, 12:16 / 178 elite & idei

Remus Stefureac: Populatia are o rezilienta mai mare decat clasa politica

Remus Stefureac: Populatia are o rezilienta mai mare decat clasa politica

POPULATIA ARE O REZILIENTA MAI MARE DECAT CLASA POLITICA
Referitor la dificultatile prin care trecem pe tema vaccinarii, cred ca nu societatea este in culpa, ci politicienii, nu toti, dar prea multi dintre ei.
In primul rând se raporteaza aiurea la cifre. Cele oficiale spun ca vreo 48% din adulti s-au vaccinat. In realitate, știm ca adultii la care se raportează cifrele oficiale sunt supraestimate pentru ca de fapt suntem mai putini adulti rezidenți care traiesc efectiv in țara. Prin urmare, estimez ca rata reala de vaccinare a adulților de peste 18 ani este undeva intre 50 si 55%.
Dintre cei nevaccinati, cam o treime sunt deschiși la vaccinare ceea ce reprezintă vreo 15% din totalul populatiei. In plus, vreo 10% dintre romanii adulti înregistrați oficial ca trecând deja prin boala. Deci avem un public de vreo 70-75% rational pe care cei mai multi politicieni par ca il ignora pentru ca atunci cand concep masuri pentru stimularea vaccinarii restului de populatiei aflata in risc, au o imensa frica de minoritata ostila si vocala. Adica de acei 20% radicali, dogmatici, ostili vaccinarii pe care ii vedem clar in sondajele INSCOP.
Prin urmare, majoritatea populația e rezonabila pe subiect si ignorata. Problema sunt acei politicieni decidenti care par ca se pun la trena unei minorități zgomotoase și subversive de 20% care, culmea, nici nu votează cu partidele mari care au decizia.
Nu inteleg cum polticienii marilor partide nu își dau seama ca ar câștiga puncte dintr-o campanie provaccinare solida. Ar fi aprobati de 70% din populatie si ar salva mii, poate zeci de mii de romani de la o moarte stupida si perfect evitabila.
In concluzie, cu toată ascensiunea populismului extremist anti-european reprezentat astazi in Parlament si deghizat in fals nationalism (cum sa spui ca iti iubesti tara cand condamni la moarte batranii vulnerabili ai natiunii, subminand vaccinarea, cum sa spui ca iti iubesti tara si ataci apartenenta noastra la lumea civilizata occidentala, cand ADN-ul natiunii noastre a fost conceput cu fata la Occident, prin noi insine, dar hotarat spre Occident), cred ca, la finalul zilei, poporul e mai rezilient si mai rational decat politicianul. Si oricat de mult ar lucra subersiva Coloana a 5-a, aceasta rezilienta a populatiei ne va salva in final de la catastrofa. Romania s-a nascut greu, iar natiunea noastra a sacrificat prea multe pentru lasa scandalagii sa distruga aceasta tara.

Ultima ora:

ObservatorAndrei Ilaş: Financing Putin’s war – Fossil fuel exports from Russia in the first six months of the invasion of Ukraine

PoliticRadu Burnete: ”Patriotismul” anti european e lupul paznic la oi și nimic mai mult

EconomieAndrei Ilaş: Financing Putin’s war – Fossil fuel exports from Russia in the first six months of the invasion of Ukraine

ExternOvidiu Nahoi: Pentru ultima oară, Regina i-a ținut la respect pe adversarii democrației și păcii

SocialRadu Puchiu: H.appyCities a lansat analiza „Economia digitală și societatea în România” – Este necesară înțelegerea mult mai bună a cadrului european, a rolului și structurii DESI

EvenimenteRadu Carp: „Zilele Culturii Armâneşti”, pe 23 şi 24 septembrie 2022, la Constanța

CulturaFlaviu George Predescu: Romanul Paraclis 1980 va apărea cu ocazia Târgului de Carte Gaudeamus, în decembrie

EditorialAlexandru Lăzescu: La moartea RegineiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe