Matei Bogdan
Publicat în 19 mai 2021, 14:51 / 101 elite & idei

Remus Ștefureac propune un candidat surpriză la șefia partidului PNL: În acest moment, este cel mai popular lider liberal

Remus Ștefureac propune un candidat surpriză la șefia partidului PNL: În acest moment, este cel mai popular lider liberal

Va exista cu siguranță o competiție dură în cadrul Congresului PNL, spune sociologul și directorul INSCOP Research, Remus Ștefureac. Acesta susține că, în acest moment, cele mai mari șanse pentru obținerea președinției PNL le are actualul președinte, Ludovic Orban, singurul liberal care și-a declarat explicit intenția de a candida. Cu toate acestea, sociologul nu exclude varianta unei răsturnări de situație în ultima clipă.

„Va exista cu siguranță o competiție în cadrul Congresului PNL pentru că este un partid mare. Este absolut normal să se întâmple acest lucru. În ceea ce privește pretendenții la șefia PNL, în acest moment lucrurile nu sunt clarificate. Actualul președinte, Ludovic Orban, și-a anunțat în mod clar intenția de a candida și derulează de altfel o campanie în PNL în această perioadă, a și anunțat un număr destul de mare de organizații care îl sprijină. Pe de altă parte, ceilalți posibili candidați nu și-au anunțat în mod explicit intenția de a candida, știm aceste lucruri mai degrabă din informații pe surse. Sunt deja două nume, Florin Cîțu și Dan Motreanu, alte surse vorbesc de un al treilea nume: o candidatură surpriză din partea lui Emil Boc, care este în acest moment cam cel mai popular lider liberal, conform sondajelor de opinie.

Cel puțin în baza informațiilor care există în acest moment, Ludovic Orban pare a fi favorit, însă am văzut de multe ori răsturnări de situație, și la PNL, și în alte partide. E încă devreme, până în septembrie mai sunt încă câteva luni bune în care se pot negocia alianțe, se pot clarifica candidaturile acelor candidați care își vor asuma o platformă. Cel puțin în acest moment, Ludovic Orban pare cel mai avansat, derulând o campanie, însă surprizele pot apărea oricând din partea contracandidaților”, spune Ștefureac.

www.psnews.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe