OraNoua.ro
Publicat în 25 mai 2016, 16:02 / 255 elite & idei

Robert Turcescu acuză un „blat de tip USL” între Firea și Predoiu pentru boicotarea prezenței sale la dezbaterile tv

Robert Turcescu acuză un „blat de tip USL” între Firea și Predoiu pentru boicotarea prezenței sale la dezbaterile tv

Candidatul PMP la funcția de primar general al Capitalei, Robert Turcescu, și-a exprimat nemulțumirea, luni, față de faptul că nu a fost invitat la dezbaterile televizate de la unele posturi, acuzând faptul că Gabriela Firea se teme de dezvăluirile privind legăturile acesteia cu firmele lui Dan Voiculescu și că, totodată, între candidatul PSD și cel al PNL, Cătălin Predoiu, există un „blat de tip USL”.

„În această seară, la ora 21,30, și mâine seară (marți — n.r.), de la ora 21,00, pe posturile de televiziune Antena 3, respectiv B1 Tv vor avea loc confruntări, spun ei, cu principalii contracandidați la funcția de primar general al Capitalei. Deși am anunțat public (…) că sunt dispus să particip la orice confruntări de o asemenea anvergură, nu am primit nicio invitație de la Antena 3 pentru a participa la talk-show-ul din această seară. Iar postul B1 Tv, deși a avut amabilitatea să mă invite la confruntarea care va avea loc mâine seară între Gabriela Firea, Nicușor Dan și Cătălin Predoiu, mi-a comunicat că doamna Firea și domnul Predoiu, la pachet, refuză să participe în emisiune dacă la o astfel de confruntare apare și Robert Turcescu”, a declarat candidatul PMP într-o conferință de presă.

Turcescu a prezentat, apoi, ‘motivele’ pentru care, a spus el, „Gabriela Firea se teme” de o confruntare cu el.

El a dat citire, astfel, unor ‘contracte de împrumut’ pe care firma „SC ‘Media Casa Press’ SRL” le-a încheiat în perioada 2007—2010 cu „societăți comerciale controlate de Dan Voiculescu (Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) LTD, GRIVCO S.A., ‘TV Antena 1’ S.A.”.

„Doamna Gabriela Vrânceanu Firea, coacționar la un moment dat și administrator al unei firme numită SC Media Casa Press SRL, a încheiat în anul 2007, luna noiembrie, un contract cu firma Crescent, celebra firmă Crescent, (…) un contract de împrumut inițial de 100 de mii de euro pentru firma SC Media Casa Press SRL dinspre Crescent, care, apoi, prin adendum-urile pe care le veți putea consulta, a fost crescut la 400 de mii de euro și 1,830 milioane de dolari. Repet, bani dinspre firma Crescent către o firmă administrată de doamna Gabriela Vrânceanu Firea, unde doamna Firea era și coacționar. Nu este singurul document despre care vorbim, deși este un document foarte important, pentru că arată că în spatele candidatului Gabriela Vrânceanu Firea se află domnul Dan Voiculescu. Vă voi oferi spre consultare și alte contracte de împrumut între SC Media Casa Press SRL, firma administrată de doamna Firea, și grupul de de firme Intact, controlat de domnul Dan Voiculescu (…) Vă dați seama că aceste contracte, mai ales dacă aș fi fost invitat în emisiunea de la Antena 3, ar fi pus în mare dificultate atât pe doamna Firea, cât și foștii dumneaei colegi de la Antena 3, cu Mihai Gâdea în frunte”, a mai declarat Turcescu.

Referindu-se la Cătălin Predoiu, candidatul PNL, Turcescu a spus că acesta este „soluția sperioasă”.

„Domnul Cătălin Predoiu face front comun, în acest moment, cu doamna Firea, refuzând confruntările televizate cu subsemnatul. (…) Domnul Predoiu refuză să stăm față în față pentru a discuta despre programele pentru București. Iar felul în care au declinat amândoi participarea la emisiunea de pe B1 Tv de mâine seară la care aș fi putut participa și eu, îmi arată că asistăm la un blat pe modelul USL făcut de Gabriela Firea și Cătălin Predoiu „, a arătat candidatul PMP la funcția de primar general.

El acuză faptă că această situație este „un boicot și o jignire la adresa cetățenilor Bucureștilor, care ar avea tot dreptul să fie martori la confruntare între toți candidații cu șanse la primăria municipiului București.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe