Adriana
Publicat în 17 ianuarie 2012, 13:15 / 487 elite & idei

Robert Turcescu: Irinel-candidat, visul ce-am visat!

Robert Turcescu: Irinel-candidat, visul ce-am visat!
+ Observator

Miştourile pe seama candidaturii lui Irinel Columbeanu la Primăria Capitalei ar fi bine să înceteze! Omul are, scuzaţi expresia, un potenţial uriaş, la care sunt sigur că s-a gândit şi strategul Lăzăroiu atunci când a vorbit de apariţia Albei-ca-Zăpada în politica românească: toţi s-au năpustit să ghicească cine va fi aceasta, uitând să ia în calcul şi piticii din poveste.

Iar Irinel-candidat sunt sigur că va face cât şapte.

Un sondaj de opinie publicat pe internet arată că programul electoral al domnului Columbeanu ar trebui să conţină propuneri clare, eficiente, în proporţie de peste 70%. Corect! La cum îl ştim din celebrul reality-show făcut pe vremuri cu Monicuţa, candidatul Irinel are bunul obicei de a fi direct în abordare, deschis la buzunare şi eliptic în exprimare, preferând, în locul negocierilor inutile, o mişcare rapidă de tip tras cardul în pioes, atitudine care i-a adus, de-a lungul anilor, un avantaj clar în faţa contracandidaţilor de orice fel înscrişi în cursa dură pentru cucerirea paraşutelor Capitalei.

La propunerea câtorva cititoare deja entuziasmate la auzul veştii privind această candidatură, îi sugerăm domnului Columbeanu, ca semn electoral, celebrul V, de la victorie, ar zice unii, dar, pour les connaisseurs, se va şti că el vine de la Vuitton şi Viagra, două mărci de renume care, scuzaţi, din nou, expresia, l-au mai ridicat cândva şi în sondajele făcute pe focus-grupurile din jacuzziul vilei de la Izvorani.
Cu Irinel-candidat va începe în fine, şi în politica românească, o eră nouă, chiar şi cei mai aprigi duşmani ai lui fiind obligaţi să admită faptul că nu l-au auzit niciodată dându-se mare, după cum nimeni nu-l poate bănui că e fanul autostrăzilor suspendate sau al PUZ-urilor cu regim mare de înălţime.

Omul are o relaţie strânsă cu ruşii încă din perioada Ana Lesko, francezii de la Alcatel l-au moştenit prieten de la bătrânul său tată, Moni i-a făcut intrarea în marea finanţă chinezească, iar americanii îl aşteaptă, an de an, cu braţele şi magazinele deschise pe celebrul Fifth Avenue. Cu aşa alonjă internaţională, orice se poate spune despre domnul Columbeanu, dar că-i lipsesc şansele de reuşită într-o banală cursă electorală, în niciun caz!

Ma îngrijorează totuşi o altă filă din sondajul pomenit mai sus: aceea în care se spune că Irinel-candidat ar trebui să se adreseze cu precădere, în alegerile din toamnă, electoratului de peste 60 de ani, iar vestea şi mai tristă este aceea că doar 15% dintre posibilii lui votanţi au între 18 şi 25 de ani. Nici nu vreau să mă gândesc ce-i în sufletul omului, dar, pentru îmbărbătare, îl sfătuiesc să dea uitării gândul sumbru că Moni nu-l va alege şi-l rog să-şi aducă aminte de chipul luminos al fostei soacre. În politică, dragă Iri, doar votul contează!

Articol publicat pe http://www.academiacatavencu.info/opinii/irinel-candidat-visul-ce-am-visat.html

Ultima ora:

ObservatorMarcel Ciolacu, Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

PoliticMarcel Ciolacu, Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

EconomieAdrian Bulboacă: Vedem un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii

ExternDan Mihalache: Relațiile Ciprului cu România sunt în continuă dezvoltare

SocialSorin Cucerai: Macarena în cuvinte și imagini

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a primit vizita unei delegații a Agenției Europene de Apărare (European Defence Agency – EDA)

EditorialTeodor Baconschi: Războiul cu sine al SUA și soarta lumii libere. La ce ne-am putea aștepta în cazul revenirii lui Trump la Casa Albă

CulturaCristina Popescu: Timbrul românesc, ambasador al orașului GiurgiuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe