OraNoua.ro
Publicat în 15 octombrie 2014, 21:00 / 523 elite & idei

Roxana Vitan: Romanian-American Foundation (RAF) împlinește 5 ani în România

Roxana Vitan: Romanian-American Foundation (RAF) împlinește 5 ani în România

Reperele RAF 2009-2014: 10,5 milioane USD investiți în programe,

Rețea de 40 de organizații non-guvernamentale partenere,

Aproximativ 7,5 milioane USD atrași de la alți finanțatori și donatori individuali

București, 15 octombrie 2014 — De la înființarea să, Romanian-American Foundation (RAF) a investit 10,5 milioane USD în România și a angrenat o rețea de peste 40 de organizații non-guvernamentale partenere prin care programele ajung în toate județele țării. Din luna noiembrie 2009, când Guvernul S.U.A. a luat decizia de a reinvesti în România sumele obținute din fructificarea portofoliului RAEF, Fundația a reușit să adauge investițiilor sale 7,5 milioane USD atrași de către parteneri ca matching funds de la alți finanțatori și donatori.

Roxana Vitan, Președintele RAF, spune: ‘După cinci ani, avem 14 programe complexe în derulare — cinci în antreprenoriat, șapte în educație și două în dezvoltare comunitară — toate vizând prioritățile noastre strategice, și anume revitalizarea economiei rurale, promovarea inovației tehnologice și stimularea implicării civice. Suntem printre foarte puținele fundații dedicate integral României și creată să existe’ în perpetuity’ — adică pentru totdeauna, astfel că programele noastre sunt gândite pe termen foarte lung’.

RAF s-a lansat în România în anul 2009 asumându-și misiunea de a promova și consolida condițiile necesare unei economii de piață sustenabile și unei societăți democratice care să asigure acces la oportunități pentru toate segmentele populației din România.

În perioada 14-17 octombrie 2014, la Biblioteca Națională a României, în Atrium, este deschisă publicului expoziția multimedia 5 Years of partnership for Action — powered by RAF — care prezintă activitatea Fundației în cei cinci ani, precum și opt filme cu proiecte de succes implementate de RAF și partenerii săi.

Mai multe detalii pe www.rafonline.org

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe Raluca Baran, Consultant Comunicare — Romanian-American Foundation, e-mail: raluca.baran@rafonline.org,

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe