Sandra Pralong – Diversitatea de gen in leadershipul romanesc

Sandra Pralong-Budis, Presedinta Fundatiei SynergEtica, este unul dintre vorbitorii invitati la „Diversitatea de gen in leadershipul romanesc” – evenimentul va avea loc miercuri, 27 noiembrie 2013 la Bucuresti.
Diversitatea de gen in mediul de business si, cu precadere, in cadrul echipelor de conducere a devenit un subiect din ce in ce mai mai abordat in cercetari si, totodata, un fenomen social in special in tarile occidentale.
In Romania, nu a fost niciodata cercetata in profunzime aceasta problema, simultan la nivel individual, organizational si de societate.
HART Consulting (coordonator) impreuna cu partenerii sai, Adina Bigas, ASEBUSS, si EXEC-Edu, au initiat si desfasurat aceasta cercetare.
Studiile arata ca echipe de top management cu o proportie echilibrata intre femei si barbati genereaza rezultate financiare superioare si un nivel al angajamentului mult mai bun.
Tema: Diversitatea de gen: leadership masculin vs. leadership feminin in business-ul romanesc:
- PANEL1: Romania mea: stereotipuri si perceptii sociale
- PANEL 2: Leadership masculin vs. leadership feminin: o perspectiva bazata pe cercetarea diferentelor si complementaritatilor dintre barbati si femei
- PANEL 3: Cui ii pasa de diversitate in business-ul romanesc: practici organizationale
Obiectivul evenimentului este acela de a disemina concluziile cercetarii cu privire de diversitatea de gen in mediul de business romanesc, abordand si implicatiile practice ale studiului.
Sandra Pralong-Budis este Presedinta Fundatiei SynergEtica, consultant, trainer si coach-in-devenire. In lumea corporatista a livrat consultanta strategica in comunicare pentru companii precum Renault/Dacia, Erste Bank, Google si institutii precum Banca Mondiala, ONU, Comisia Europeana si OCDE. Este si o activista civica care a pus bazele fundatiei Soros la Bucuresti in anii ’90 si in continuare indeamna tinerii sa ia atitudine prin programe precum „Nesimtirea Ucide!”, „Misca-ti Bunul-Simt!” sau „Eruptie Anti-Coruptie!” S-a intors in Romania in 1990 de la New York, lasand in urma o frumoasa cariera la Newsweek. A fost consiliera Presedintelui Emil Constantinescu si, in 2007, a fost invitata de Comisia Europeana sa fie Ambasador al Bunavointei pentru Anul International al Dialogului Inter-Cultural. Este Decan al Scolii de Comunicare si Presedinta Asociatiei Romane de Relatii Publice (ARRP). Are trei Masterate (din Elvetia si SUA) in marketing, diplomatie si filosofie politica, si un Doctorat in Stiinte Politice (cu distinctie) de la „Sciences Po” Paris. In 2010 a publicat la Polirom volumul colectiv „De ce m-am intors in Romania” si, in 2013, tot la Polirom, „Mai Romani decat Romanii?-De ce se indragostesc strainii de Romania”, o colectie de marturii ale strainilor care au ales sa se stabileasca la noi. Actualmente dezvolta in echipa un program de „Lidership Intuitiv”.
Ultima ora:

ObservatorMarius Stoian: Seria Caiete Documentare Club România, la Palatul Victoria

PoliticMarius Stoian: Seria Caiete Documentare Club România, la Palatul Victoria

EconomieMihai Precup: Doar cinci companii au aplicat pentru finanţare prin PNRR pentru listarea la BVB

ExternCristian Grosu: De ce ”Golful Americii”, de ce Groenlanda – Doctrina Monroe 2.0 și supremația americană în emisfera vestică

SocialAntonia Pup: I am happy to share with you my latest article published by Georgetown Security Studies Review

EvenimenteCorina Murafa: Strategia Cleantech a Europei – Concurăm unde putem, colaborăm unde trebuie

EditorialGruia Stoica: GRAMPET Group – De la viziune la expansiune

CulturaMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară ‘Carol I’ – simbol al aspirațiilor intelectuale ale României
Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe