OraNoua.ro
Publicat în 30 octombrie 2013, 20:14 / 319 elite & idei

Sandra Pralong – Diversitatea de gen in leadershipul romanesc

Sandra Pralong – Diversitatea de gen in leadershipul romanesc

Sandra Pralong-Budis, Presedinta Fundatiei SynergEtica, este unul dintre vorbitorii invitati la „Diversitatea de gen in leadershipul romanesc” – evenimentul va avea loc miercuri, 27  noiembrie 2013 la Bucuresti.

Diversitatea de gen in mediul de business si, cu precaderein cadrul echipelor de conducere a devenit un subiect din ce in ce mai mai abordat in cercetari si, totodata, un fenomen social in special in tarile occidentale.

In Romania, nu a fost niciodata cercetata in profunzime aceasta problema, simultan la nivel individual, organizational si de societate.

HART Consulting (coordonator) impreuna cu partenerii sai, Adina BigasASEBUSS, si EXEC-Edu, au initiat si desfasurat aceasta cercetare.

Studiile arata ca echipe de top management cu o proportie echilibrata intre femei si barbati genereaza rezultate financiare superioare si un nivel al angajamentului mult mai bun.

Tema: Diversitatea de gen: leadership masculin vs. leadership feminin in business-ul romanesc:

  • PANEL1: Romania mea: stereotipuri si perceptii sociale
  • PANEL 2: Leadership masculin vs. leadership feminin: o perspectiva bazata pe cercetarea diferentelor si complementaritatilor dintre barbati si femei
  • PANEL 3: Cui ii pasa de diversitate in business-ul romanesc: practici organizationale

Obiectivul evenimentului este acela de a disemina concluziile cercetarii cu privire de diversitatea de gen in mediul de business romanesc, abordand si implicatiile practice ale studiului.

Sandra Pralong-Budis este Presedinta Fundatiei SynergEtica, consultant, trainer si coach-in-devenire. In lumea corporatista a livrat consultanta strategica in comunicare pentru companii precum Renault/Dacia, Erste Bank, Google si institutii precum Banca Mondiala, ONU, Comisia Europeana si OCDE. Este si o activista civica care a pus bazele fundatiei Soros la Bucuresti in anii ’90 si in continuare indeamna tinerii sa ia atitudine prin programe precum „Nesimtirea Ucide!”, „Misca-ti Bunul-Simt!” sau „Eruptie Anti-Coruptie!” S-a intors in Romania in 1990 de la New York, lasand in urma o frumoasa cariera la Newsweek. A fost consiliera Presedintelui Emil Constantinescu si, in 2007, a fost invitata de Comisia Europeana sa fie Ambasador al Bunavointei pentru Anul International al Dialogului Inter-Cultural. Este Decan al Scolii de Comunicare si Presedinta Asociatiei Romane de Relatii Publice (ARRP). Are trei Masterate (din Elvetia si SUA) in marketing, diplomatie si filosofie politica, si un Doctorat in Stiinte Politice (cu distinctie) de la „Sciences Po” Paris. In 2010 a publicat la Polirom volumul colectiv „De ce m-am intors in Romania” si, in 2013, tot la Polirom, „Mai Romani decat Romanii?-De ce se indragostesc strainii de Romania”, o colectie de marturii ale strainilor care au ales sa se stabileasca la noi. Actualmente dezvolta in echipa un program de „Lidership Intuitiv”.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe