OraNoua.ro
Publicat în 30 octombrie 2013, 20:14 / 385 elite & idei

Sandra Pralong – Diversitatea de gen in leadershipul romanesc

Sandra Pralong – Diversitatea de gen in leadershipul romanesc

Sandra Pralong-Budis, Presedinta Fundatiei SynergEtica, este unul dintre vorbitorii invitati la „Diversitatea de gen in leadershipul romanesc” – evenimentul va avea loc miercuri, 27  noiembrie 2013 la Bucuresti.

Diversitatea de gen in mediul de business si, cu precaderein cadrul echipelor de conducere a devenit un subiect din ce in ce mai mai abordat in cercetari si, totodata, un fenomen social in special in tarile occidentale.

In Romania, nu a fost niciodata cercetata in profunzime aceasta problema, simultan la nivel individual, organizational si de societate.

HART Consulting (coordonator) impreuna cu partenerii sai, Adina BigasASEBUSS, si EXEC-Edu, au initiat si desfasurat aceasta cercetare.

Studiile arata ca echipe de top management cu o proportie echilibrata intre femei si barbati genereaza rezultate financiare superioare si un nivel al angajamentului mult mai bun.

Tema: Diversitatea de gen: leadership masculin vs. leadership feminin in business-ul romanesc:

  • PANEL1: Romania mea: stereotipuri si perceptii sociale
  • PANEL 2: Leadership masculin vs. leadership feminin: o perspectiva bazata pe cercetarea diferentelor si complementaritatilor dintre barbati si femei
  • PANEL 3: Cui ii pasa de diversitate in business-ul romanesc: practici organizationale

Obiectivul evenimentului este acela de a disemina concluziile cercetarii cu privire de diversitatea de gen in mediul de business romanesc, abordand si implicatiile practice ale studiului.

Sandra Pralong-Budis este Presedinta Fundatiei SynergEtica, consultant, trainer si coach-in-devenire. In lumea corporatista a livrat consultanta strategica in comunicare pentru companii precum Renault/Dacia, Erste Bank, Google si institutii precum Banca Mondiala, ONU, Comisia Europeana si OCDE. Este si o activista civica care a pus bazele fundatiei Soros la Bucuresti in anii ’90 si in continuare indeamna tinerii sa ia atitudine prin programe precum „Nesimtirea Ucide!”, „Misca-ti Bunul-Simt!” sau „Eruptie Anti-Coruptie!” S-a intors in Romania in 1990 de la New York, lasand in urma o frumoasa cariera la Newsweek. A fost consiliera Presedintelui Emil Constantinescu si, in 2007, a fost invitata de Comisia Europeana sa fie Ambasador al Bunavointei pentru Anul International al Dialogului Inter-Cultural. Este Decan al Scolii de Comunicare si Presedinta Asociatiei Romane de Relatii Publice (ARRP). Are trei Masterate (din Elvetia si SUA) in marketing, diplomatie si filosofie politica, si un Doctorat in Stiinte Politice (cu distinctie) de la „Sciences Po” Paris. In 2010 a publicat la Polirom volumul colectiv „De ce m-am intors in Romania” si, in 2013, tot la Polirom, „Mai Romani decat Romanii?-De ce se indragostesc strainii de Romania”, o colectie de marturii ale strainilor care au ales sa se stabileasca la noi. Actualmente dezvolta in echipa un program de „Lidership Intuitiv”.

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe