Matei Bogdan
Publicat în 21 august 2021, 16:01 / 277 elite & idei

Se lansează escoala.ro – o platformă de e-learning în sprijinul elevilor și profesorilor

Se lansează escoala.ro – o platformă de e-learning  în sprijinul elevilor și profesorilor

Proiectul e-scoala.ro realizat la inițiativa Centrului de Resurse pentru Societatea Civilă (CRSC) reprezintă un nou instrument online în sprijinul adaptării procesului educațional din România la noile cerințe provocate de Pandemia Covid-19 care au intensificat implementarea procesul de studiu bazat pe resurse digitale.

Noua platformă care se lansează, cu un design grafic intuitiv și ușor de gestionat de către vizitatori își propune să creeze o comunitate în vederea atragerii și  implicării tinerilor în proiecte ce vizează activități caracter educațional, profesional, cultural și de implicare civică.

Platforma se constituie într-un ajutor de studiu la îndemâna elevilor din clasele 1-12, profilele uman și real, cuprinzând o bibliotecă digitală cu peste 10,000 de materiale didactice, realizate prin contribuție voluntara a comunității portalului Escoala.ro.

În plus, pentru cei pasionați să înțeleagă care sunt mecanismele care modelează lumea viitorului și să prospecteze modul în care ar putea arăta joburile viitorului dar și societățile, sub impactul transformărilor determinate de revoluțiile tehnologică și verde, o secțiune denumită „Conceptele viitorului explicate” va prezenta în cadrul mai multor episoade perspective documentate asupra realităților viitoare.

În acest sens, elevii, dar și studenții își pot fundamenta deciziile privind carierele, înțelegând mai bine modul în care vor evolua cerințele pe piața muncii și nevoile din societate.

În aceeași perspectivă, pentru cadrele didactice și numai, o secțiune cuprinzătoare de știri, analize și informații , studii și cercetări la zi își propune să ofere suport pentru modelarea conținutului orelor alternative și a sesiunilor de pregătire extracuriculare.

De asemenea, o serie de analize grupate într-o colecție de caiete documentare sunt disponibile pe platformă și oferă acces neîngrădit la o resursă de cunoaștere și expertiză pe domenii provocatoare precum energia, agricultura, lumea digitală, sustenabilitate, mobilitate, etc

Pe platformă au fost încărcate suporturi didactice deschise: manuale digitale, prezentări în format ppt și exerciții interactive online, etc.

Proiectul este o inițiativă CRSC cu sprijinul Romgaz SA.

Ultima ora:

ObservatorCiprian Stănescu: Următorul meu invitat la #ProVerde a fost Mircea Fechet

PoliticOvidiu Raetchi: Mr. Maciej Popowski visited the Euro-Atlantic Resilience Centre today

EconomieValentin Lazea: Cum contribuim cu toții la deficite și la creșterea datoriei externe

ExternMarco Badea: Riad, capitala Arabiei Saudite, a fost aleasă marți pentru a găzdui prestigioasa Expoziție Universală 2030

SocialCiprian Stănescu: Următorul meu invitat la #ProVerde a fost Mircea Fechet

EvenimenteDan Mihalache: Am participat la deschiderea cursului ”Comunicarea Strategică în Contextul Securității și Apărării„

EditorialIulian Chifu: Recucerirea Crimeii – o operațiune realizabilă pentru Ucraina

CulturaDan Mircea Cipariu: Gala Premiilor APLER, ediția a XXV-aClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe