Matei Bogdan
Publicat în 12 mai 2021, 19:36 / 42 elite & idei

Sebastian Burduja, liberalul care își prezintă lunar raportul de activitate din Parlament: „Fiecare zi în slujba cetățenilor este deopotrivă o onoare și responsabilitate!”

Sebastian Burduja, liberalul care își prezintă lunar raportul de activitate din Parlament: „Fiecare zi în slujba cetățenilor este deopotrivă o onoare și responsabilitate!”

Fără implicare, fără respect față de tine însuți și față de cei care te-au ales și te-au onorat să îi reprezinți în Parlament, fără soluții pliate pe realitatea acestor vremuri extrem de tulburi, fără dorința de a mișca lucrurile în direcția dorită de milioanele de români, Legislativul va continua să se decredibilizeze. Iar România, grav afectată, la nivel sanitar și economic, de pandemia asta blestemată, nu se va putea moderniza și reforma fără parlamentari responsabili, dedicați, bine pregătiți care sunt deciși să răspundă uriașelor așteptări ale românilor.

Am vorbit de-a lungul anilor de parlamentari care nu s-au remarcat prin nimic altceva decât prin business-uri personale, care nu au vorbit de la tribuna Parlamentului decât în momentul depunerii jurământului și care nu s-au implicat aproape deloc în redactarea unor proiecte de lege care să ajute cetățeanul, mediul de afaceri, România.

Alegerile parlamentare din anul 2020 au reușit, parțial, să aducă o altă categorie de aleși în Camera Deputaților și Senat. Unul dintre aceștia este Sebastian Burduja. Un tânăr lider PNL care se află la primul mandat de deputat. Încă din timpul campaniei a promis, și s-a ținut de cuvânt, că va informa cetățenii în privința proiectelor pe care le va iniția în Parlament, dar și că își va prezenta lunar raportul său de activitate din Parlament.  Mai mult, audiențele reprezintă o prioritate pentru Burduja, ceea ce reprezintă, până la urmă, o dovadă de transparență și respect față de alegători, un demers care ar trebui urmat de cât mai mulți aleși.

„Transparență deplină. Un principiu nenegociabil. Am decis să public lunar raportul meu de activitate în Parlament. Nu este neapărat o practică, deși articolul 12 din statutul parlamentarilor prevede (la punctul 1) că deputații și senatorii trebuie să dea dovadă de transparență în activitatea parlamentară”, a spus, răspicat, cu fiecare ocazie, Sebastian Burduja.

„Vă provoc din nou să dezbatem impreuna idei, initiative legislative, teme cheie pentru dezvoltarea României. La începutul mandatului, am ales să vă prezint raportul lunar al activității mele în Parlament. Continui să o fac, lună de lună. Rapoartele includ cele mai importante acțiuni, întrebări, interpelări, proiecte legislative, declarații și apariții media privitoare la activitatea mea de deputat ales în circumscripția 42 – Mun. București.

Raportul pentru a treia lună din această sesiune, 4 aprilie – 4 mai, este aici: https://bit.ly/3eve564

Am spus de la inceput ca fiecare zi in slujba Dvs. este deopotrivă o onoare și responsabilitate, iar transparența este un gest de normalitate.

Astept opiniile Dvs. Inainte, impreuna!”, a punctat, pe pagina sa de Facebook, deputatul PNL, Sebastian Burduja.

www.cronicaromana.net

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe