Matei Bogdan
Publicat în 21 martie 2023, 18:30 / 64 elite & idei

Sebastian Burduja: Pentru România, relaţia cu Emiratele Arabe Unite este una strategică

Sebastian Burduja: Pentru România, relaţia cu Emiratele Arabe Unite este una strategică

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, aflat în vizita oficială alături de preşedintele Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite, a transmis că pentru România relaţia cu Emiratele Arabe Unite este una strategică.

„Așa cum am mai spus, pentru România relaţia cu Emiratele Arabe Unite este una strategică, având în vedere potenţialul pe care acest stat îl are şi exemplul pe care l-a dat lumii, de transformare a economiei într-o economie diversificată, extrem de competitivă, dar şi orientarea către noile tehnologii, către viitor”, a subliniat ministrul Sebastian Burduja într-o postare pe Facebook.

Totodată, ministrul a afirmat că, în calitate de coordonator al Comitetul interministerial pentru coordonarea şi dezvoltarea proiectelor și programelor strategice de interes comun între România şi Emiratele Arabe Unite, va  susține în continuare „dezvoltarea acestui parteneriat economic strategic”.

Ministrul a relatat că a vizitat alături de șeful statului, președintele Klaus Iohannis, Masdar City, o „comunitate urbană sustenabilă, orașul viitorului”.

„Am văzut aici soluții pentru producerea energiei verzi, digitalizare și creșterea calității vieții. Investiție de peste 15 miliarde de dolari. Tot astăzi, am fost alături de ministrul educației, Ligia Deca, la un centru de certificare a competențelor forței de muncă. Criza forței de muncă din România, mai ales în construcții și HORECA, poate fi abordată prin astfel de soluții pragmatice. Urmează evaluarea adaptabilității modelului la piața românească”, a mai transmis ministrul.

Klaus Iohannis, vizită în Emiratele Arabe Unite  

Președintele Klaus Iohannis se află în perioada 19-21 martie într-o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite. 

Șeful statului român a fost întâmpinat la sosirea în Abu Dhabi de către Mariam bint Mohammed Almheiri, ministrul Schimbărilor Climatice și Mediului, dar și de o serie de oficiali. Luni, 20 martie, pe agenda șefului de stat este programată ceremonia de semnare a unor documente bilaterale de către miniștri români de resort și oficiali în domeniul energiei, domeniul securității cibernetice și al educației, în urma unor discuții oficiale și  tête-à-tête cu Alteța Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Președintele Emiratelor Arabe Unite și conducătorul Emiratului Abu Dhabi, la Palatul Prezidențial. 

Continuarea, aici.

Ultima ora:

ObservatorMihai Sebe, Oana Mocanu, Eliza Vaș, Alina Bârgăoanu, Ciprian Stănescu: Online Public Debate – “Climate Change and the Future of Europe”, June 14

PoliticLuca Niculescu: Prezență foarte activă a României la Conferința ministerială a OCDE

EconomieDaniel Dăianu, despre situația gravă din învățământ. Sunt sau nu sunt bani pentru profesori

ExternMarco Badea: Despre distrugerea barajului Nova Kahovka din sudul Ucrainei

SocialRadu Burnete: Guvernul are o dilemă în privința educației și a profesorilor

EvenimenteMihai Sebe, Oana Mocanu, Eliza Vaș, Alina Bârgăoanu, Ciprian Stănescu: Online Public Debate – “Climate Change and the Future of Europe”, June 14

CulturaManuela Catrina: 5 iunie – ziua învățătorului, ziua în care s-a născut Gheorghe Lazăr

EditorialAlexandra Gătej: De ce iubește atât de tare Charles al III-lea Ardealul. Regele Verde în Transilvania sau plăcerile simple ale unui om mareClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe