OraNoua.ro
Publicat în 6 aprilie 2016, 17:20 / 255 elite & idei

Sebastian Burduja: Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor

Sebastian Burduja: Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor

PACT își deschide listele electorale pentru toți cetățenii integri și competenți care vor să se implice în cursa electorală din iunie

Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) duce mai departe demersurile de reînnoire a clasei politice prin implicarea cetățenilor integri și competenți în competiția electorală. În continuarea proiectului candidez.eu, PACT lansează un apel inedit pentru coagularea tuturor inițiativelor de schimbare a clasei politice și își deschide listele electorale pentru toți cetățenii care vor să candideze pentru funcțiile de primar, consilier local și/sau consilier județean. Condiția este să respecte principiile PACT (profesionalism, acțiune, comunitate, transparență) și criteriile de integritate stabilite prin Statutul PACT, și să fi avut un impact pozitiv în comunitățile lor.

‘Invitația noastră se adresează atât candidaților independenți care vor aibă o susținere strategică în alegeri (know-how, promovare, consiliere juridică, voluntari etc.), cât și partidelor naționale sau locale în curs de înregistrare, demersuri care împărtășesc valorile proiectului nostru, dar care nu pot participa pe cont propriu la alegerile locale din cauza întârzierii procesului de înscriere în registrul partidelor politice. Dorim să începem o construcție politică împreună cu toți cetățenii care aleg să se implice din dorința sinceră de a contribui în comunitățile lor. Cu aceeași abordare ne pregătim și pentru alegerile parlamentare din noiembrie, pentru care ne dorim un Pact între toate mișcările civice și politice noi. Este singura opțiune pentru a combate politica veche și pentru a genera schimbarea profundă pe care ne-o dorim cu toții în România,’ a declarat Sebastian Burduja, membru fondator PACT.

Ce este campania Candidez.eu?

Candidez.eu se adresează fiecărui cetățean cu drept de vot al României. Susținem oameni implicați în și pentru comunitate și oamenii care cred că pot schimba în bine România prin instrumente politice. Mai exact, prin asumarea unor candidaturi la alegerile din iunie pentru funcția de consilier local, consilier județean și/sau primar.

Toți cei care s-au înscris în cursa electorală ca independenți și au fost selectați de echipa PACT au luat parte în intervalul 1-3 aprilie la un program intensiv de pregătire, susținut de experți PACT în comunicare politică și campanii electorale. Este vorba despre cel mai complet program de training pentru candidați, cu instrumente de ultimă generație folosite în campaniile din SUA și Europa de Vest, adaptate la contextul românesc.

În plus, PACT pune la dispoziție candidaților tot pachetul de instrumente necesare pentru participarea în alegeri (vizibilitate, social media, pregătire campanii, legislație etc.).

PACT precizează că nu asigură finanțare pentru aceste campanii, exprimându-și totodată încrederea că o altfel de politică se poate face și cu resurse mai puține, dar pe deplin curate.

Care sunt pașii următori?

Toți cei interesați să candideze la alegerile locale din iunie, din partea PACT sau ca independenți, sunt invitați să completeze formularul de participare disponibil la adresa: www.candidez.eu/candideaza. Pentru orice întrebări, echipa PACT vă stă la dispoziție: impreuna@pactpentruromania.ro.

În intervalul 4-26 aprilie, candidații strâng, inclusiv cu sprijinul PACT, numărul necesar de semnături pentru candidatura oficială. Tot în această perioadă, Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor va sprijini organizarea lansărilor candidaților în circumscripțiile respective.

*** PACT reunește ‘tinerii’ — nu atât ca vârstă, cât mai ales ca spirit ? toți cetățenii care încă mai cred în șansa unui viitor mai bun pentru România și își asumă responsabilitatea de a acționa împreună pentru acest ideal.

PACT are o orientare politică de centru și militează pentru responsabilizarea și implicarea cetățenilor în formularea și punerea în practică a soluțiilor de dezvoltare, într-un cadru de dialog pragmatic și axat pe nevoile comunității. Proiectul de țară asumat este atingerea într-o generație a nivelului mediei UE pentru toți indicatorii fundamentali de dezvoltare.

Demersul nostru se bazează pe patru principii fundamentale: Profesionalism, Acțiune, Comunitate, Transparență. Într-un cuvânt: PACT.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

PoliticKlaus Iohannis anunță candidatura României la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

EconomieIonuț Stanimir: Primul Raport de Inteligență Financiară realizat de BCR – Situația financiară este a doua dimensiune importantă pentru români, după sănătate

ExternElena Calistru: Un pic de voință de a te mișca spre mai bine

SocialAlina Rizi: Sa regenerezi orasul ia timp

EvenimenteFlaviu George Predescu: Vă invit la lansarea cărții mele „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Andrei Gavrilă

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe