OraNoua.ro
Publicat în 4 iulie 2012, 08:39 / 363 elite & idei

Sebastian Vladescu, Bogdan Dragoi si Florin Georgescu: Din ce scot bani ministrii de Finante. Ce putem invata din investitiile lor?

Sebastian Vladescu, Bogdan Dragoi si Florin Georgescu: Din ce scot bani ministrii de Finante. Ce putem invata din investitiile lor?

Teoretic, sefii de la Finante ar trebui sa aiba cunostinte solide de investitii si sa faca cele mai sigure plasamente. Ca urmare, nu este deloc surprinzator ca majoritatea ministrilor de Finante isi tin economiile in depozite bancare, desi cativa si-au incercat norocul si in afaceri, se arata intr-un material publicat de WallStreet.

Sebastian Vladescu

Vladescu se numara printre ministrii cu cele mai multe afaceri, fiind actionar si asociat in nu mai putin de 7 firme si un PFA.

In ceea ce priveste investitiile, fostul ministru de Finante avea depozite de peste 15.000 lei si circa 3.500 euro, avand si un cont curent de 17.000 lei ca persoana fizica autorizata. Vladescu poate fi considerat si investitor in obiecte de arta, detinand tablouri si ceasuri de circa 55.000 euro si obiecte de arta de Murano in valoare de 10.000 euro.

Pe de alta parte, Vladescu avea in toamna lui 2010 datorii de peste 370.000 euro, in urma mai multor imprumuturi la banci, dar si a unui credit luat de la o persoana fizica.

Bogdan Dragoi

Potrivit declaratiei de interese, completata in mai 2012, Dragoi este actionar in doua firme cu profil imobiliar. In cazul Resident Development SRL, Dragoi detine 98,48% din actiuni, iar la Toledo Real Estate are 40% din actiuni.

Informatiile financiare despre Resident Development lipsesc, nefiind inregistrat pe site-ul Ministerului de Finante niciun bilant, in timp ce in cazul Toledo Real Estate cea mai recenta raportare este din 2009, cand a inregistrat o pierdere de 25.000 lei.

Totusi, la cum a mers piata imobiliara in ultima perioada nu putem decat specula cat de bine au mers firmele fostului ministru de Finante.

In afara de investitiile in imobiliare, Bogdan Dragoi a mai declarat cateva depozite bancare in valoare de aproape 130.000 lei.

Florin Georgescu

Actualul ministru de Finante, Florin Georgescu, pare sa fie cel mai chibzuit cand este vorba de investitii, poate datorita varstei.

Cel mai mare plasament al sau este in titluri de stat, portofoliul ridicandu-se la 2,26 milioane lei (circa 500.000 euro). De asemenea, Georgescu mai are 2 conturi de economii in euro, cu o valoare 190.000 euro si alte depozite in lei de peste 73.000 lei.

Totodata, prim-viceguvernatorul BNR mai are o participatie simbolica la Pompe Aversa Bucuresti.

Material publicat de WallStreet.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe