OraNoua.ro
Publicat în 4 iulie 2012, 08:39 / 401 elite & idei

Sebastian Vladescu, Bogdan Dragoi si Florin Georgescu: Din ce scot bani ministrii de Finante. Ce putem invata din investitiile lor?

Sebastian Vladescu, Bogdan Dragoi si Florin Georgescu: Din ce scot bani ministrii de Finante. Ce putem invata din investitiile lor?

Teoretic, sefii de la Finante ar trebui sa aiba cunostinte solide de investitii si sa faca cele mai sigure plasamente. Ca urmare, nu este deloc surprinzator ca majoritatea ministrilor de Finante isi tin economiile in depozite bancare, desi cativa si-au incercat norocul si in afaceri, se arata intr-un material publicat de WallStreet.

Sebastian Vladescu

Vladescu se numara printre ministrii cu cele mai multe afaceri, fiind actionar si asociat in nu mai putin de 7 firme si un PFA.

In ceea ce priveste investitiile, fostul ministru de Finante avea depozite de peste 15.000 lei si circa 3.500 euro, avand si un cont curent de 17.000 lei ca persoana fizica autorizata. Vladescu poate fi considerat si investitor in obiecte de arta, detinand tablouri si ceasuri de circa 55.000 euro si obiecte de arta de Murano in valoare de 10.000 euro.

Pe de alta parte, Vladescu avea in toamna lui 2010 datorii de peste 370.000 euro, in urma mai multor imprumuturi la banci, dar si a unui credit luat de la o persoana fizica.

Bogdan Dragoi

Potrivit declaratiei de interese, completata in mai 2012, Dragoi este actionar in doua firme cu profil imobiliar. In cazul Resident Development SRL, Dragoi detine 98,48% din actiuni, iar la Toledo Real Estate are 40% din actiuni.

Informatiile financiare despre Resident Development lipsesc, nefiind inregistrat pe site-ul Ministerului de Finante niciun bilant, in timp ce in cazul Toledo Real Estate cea mai recenta raportare este din 2009, cand a inregistrat o pierdere de 25.000 lei.

Totusi, la cum a mers piata imobiliara in ultima perioada nu putem decat specula cat de bine au mers firmele fostului ministru de Finante.

In afara de investitiile in imobiliare, Bogdan Dragoi a mai declarat cateva depozite bancare in valoare de aproape 130.000 lei.

Florin Georgescu

Actualul ministru de Finante, Florin Georgescu, pare sa fie cel mai chibzuit cand este vorba de investitii, poate datorita varstei.

Cel mai mare plasament al sau este in titluri de stat, portofoliul ridicandu-se la 2,26 milioane lei (circa 500.000 euro). De asemenea, Georgescu mai are 2 conturi de economii in euro, cu o valoare 190.000 euro si alte depozite in lei de peste 73.000 lei.

Totodata, prim-viceguvernatorul BNR mai are o participatie simbolica la Pompe Aversa Bucuresti.

Material publicat de WallStreet.

Ultima ora:

ObservatorMugur Cozmanciuc: Am semnat pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român

PoliticMugur Cozmanciuc: Am semnat pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român

EconomieMihaela Bîtu, la MEET THE CEO: Cum a fost anul pandemiei

ExternCorina Vintan: I feel sad for all human beings involved in the never ending conflict between Israel and Palestinian territories

SocialAndrei Stoian: Nu mai bine v-ați da mâna pentru o inițiativă faină de promovare a lecturii în mediul rural?

EvenimenteVictor Vevera: “BLOCKCHAIN TECHNOLOGY – APPLICATION AND INNOVATION TOWARDS TRANSFORMATIONAL BUSINESS” continua cu modul 5 / Speaker: Prof. Dr. Alfred TAUDES

CulturaDan Mircea Cipariu: #ZiuaAdolescenților

EditorialMirel Palada: Libertatea, această primejdie de care ne apără stăpînii noștri ce ne vor binele cu de-a forțaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe