Bogdan Daradan
Publicat în 28 iunie 2012, 12:16 / 237 elite & idei

Șeful Cancelariei de Stat, Victor Bodiu a fost desemnat președinte al Băncii de Economii din Republica Moldova

Șeful Cancelariei de Stat, Victor Bodiu a fost desemnat președinte al Băncii de Economii din Republica Moldova

Consiliul de administraţie al Băncii de Economii a decis asupra desemnării şefului Cancelariei de Stat Victor Bodiu în funcţia de preşedinte al acestei instituţii bancare. Informaţia a fost confirmată pentru Prime de către guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu.

Decizia a fost luată în contextul situaţiei dificile în care se află banca statului. Amintim că la finele lunii aprilie, ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa vorbea despre un atac raider la Banca de Economii, prin care statul pierde controlul asupra băncii.

În contextul discuţiilor pe marginea acţiunilor ilegale din cadrul Băncii de Economii, ce au avut loc în Parlament la finele lunii aprilie, liderul liberal Mihai Ghimpu s-a arătat iritat de culoarea politică a noilor membri desemnaţi în Consiliul BEM. „Doar membri PLDM aţi ţinut în Consiliu. Cum de nu aţi reuşit să faceţi regulă?”.

Amintim că în cadrul Adunării generale extraordinare a acţionarilor Băncii de Economii din 8 iunie 2012, printre membrii aleşi în Consiliul BEM din partea statului, ca acţionar majoritar al băncii, se numără şi Victor Bodiu.

Menţionăm că Victor Bodiu are 41 de ani, este născut în Chişinău şi este licenţiat în domeniul Băncilor și Finanțelor și în Fizică și Inginerie. Din septembrie 2009, Bodiu este șeful Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova. Din 2001 până în 2009, dânsul a fost angajat la compania Raiffeisen. Anterior, a activat şi în Departamentul de Privatizare a Moldovei.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe