Bogdan Daradan
Publicat în 28 iunie 2012, 12:16 / 191 elite & idei

Șeful Cancelariei de Stat, Victor Bodiu a fost desemnat președinte al Băncii de Economii din Republica Moldova

Șeful Cancelariei de Stat, Victor Bodiu a fost desemnat președinte al Băncii de Economii din Republica Moldova

Consiliul de administraţie al Băncii de Economii a decis asupra desemnării şefului Cancelariei de Stat Victor Bodiu în funcţia de preşedinte al acestei instituţii bancare. Informaţia a fost confirmată pentru Prime de către guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu.

Decizia a fost luată în contextul situaţiei dificile în care se află banca statului. Amintim că la finele lunii aprilie, ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa vorbea despre un atac raider la Banca de Economii, prin care statul pierde controlul asupra băncii.

În contextul discuţiilor pe marginea acţiunilor ilegale din cadrul Băncii de Economii, ce au avut loc în Parlament la finele lunii aprilie, liderul liberal Mihai Ghimpu s-a arătat iritat de culoarea politică a noilor membri desemnaţi în Consiliul BEM. „Doar membri PLDM aţi ţinut în Consiliu. Cum de nu aţi reuşit să faceţi regulă?”.

Amintim că în cadrul Adunării generale extraordinare a acţionarilor Băncii de Economii din 8 iunie 2012, printre membrii aleşi în Consiliul BEM din partea statului, ca acţionar majoritar al băncii, se numără şi Victor Bodiu.

Menţionăm că Victor Bodiu are 41 de ani, este născut în Chişinău şi este licenţiat în domeniul Băncilor și Finanțelor și în Fizică și Inginerie. Din septembrie 2009, Bodiu este șeful Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova. Din 2001 până în 2009, dânsul a fost angajat la compania Raiffeisen. Anterior, a activat şi în Departamentul de Privatizare a Moldovei.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe