OraNoua.ro
Publicat în 14 martie 2012, 13:32 / 239 elite & idei

Senatorul Viorel Badea a propus audieri privind situaţia din Transnistria în cadrul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE)

Senatorul Viorel Badea a propus audieri privind situaţia din Transnistria în cadrul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE)

Senatorul Viorel-Riceard Badea, membru al Delegaţiei române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a participat la reuniunea Subcomisiei pentru prevenirea conflictelor prin dialog şi reconciliere a APCE.

Reuniunea a fost dedicată unei audieri pe tema Procesului de pace din Irlanda de Nord. S-au adresat membrilor subcomisiei trei foşti negociatori pe parcursul Procesului de pace: Jeffrey Donaldson, membru al APCE, Jane Morrice, fostă vicelider a Coaliţiei Femeilor şi Gerry Kelly, membru Sinn Fein în Adunarea Legislativă.

Senatorul Badea, vicepreşedinte al Subcomisiei pentru prevenirea conflictelor prin dialog şi reconciliere, a propus organizarea, cu ocazia unei viitoare reuniuni a subcomisiei, a unei audieri privind situaţia din Transnistria. Preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului României a arătat că este necesară şi oportună o asemenea dezbatere în contextul în care există un important potenţial de insecuritate în această regiune, care este parte integrantă a Republicii Moldova, stat aspirant la statutul de candidat la Uniunea Europeană. Membrii subcomisiei au acceptat propunerea parlamentarului român, urmând a fi stabilite detaliile organizării acestei audieri.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe