OraNoua.ro
Publicat în 14 martie 2012, 13:32 / 337 elite & idei

Senatorul Viorel Badea a propus audieri privind situaţia din Transnistria în cadrul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE)

Senatorul Viorel Badea a propus audieri privind situaţia din Transnistria în cadrul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE)

Senatorul Viorel-Riceard Badea, membru al Delegaţiei române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a participat la reuniunea Subcomisiei pentru prevenirea conflictelor prin dialog şi reconciliere a APCE.

Reuniunea a fost dedicată unei audieri pe tema Procesului de pace din Irlanda de Nord. S-au adresat membrilor subcomisiei trei foşti negociatori pe parcursul Procesului de pace: Jeffrey Donaldson, membru al APCE, Jane Morrice, fostă vicelider a Coaliţiei Femeilor şi Gerry Kelly, membru Sinn Fein în Adunarea Legislativă.

Senatorul Badea, vicepreşedinte al Subcomisiei pentru prevenirea conflictelor prin dialog şi reconciliere, a propus organizarea, cu ocazia unei viitoare reuniuni a subcomisiei, a unei audieri privind situaţia din Transnistria. Preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului României a arătat că este necesară şi oportună o asemenea dezbatere în contextul în care există un important potenţial de insecuritate în această regiune, care este parte integrantă a Republicii Moldova, stat aspirant la statutul de candidat la Uniunea Europeană. Membrii subcomisiei au acceptat propunerea parlamentarului român, urmând a fi stabilite detaliile organizării acestei audieri.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe