OraNoua.ro
Publicat în 25 iunie 2014, 21:36 / 459 elite & idei

Sergiu Celac la Chișinău: Cele „7 teme fundamentale pentru România” sunt legate direct de realitatea din România

Sergiu Celac la Chișinău: Cele „7 teme fundamentale pentru România” sunt legate direct de realitatea din România

Problemele fundamentale ale Republicii Moldova apar pe paginile unei cărți scrise dincolo de Prut. Volumul ”Șapte teme fundamentale pentru România” a fost lansat, astăzi, și la Chișinău. Potrivit autorului, Dan Dungaciu, cartea se dorește a fi o enciclopedie utilă pentru analiști politici și savanți de la noi care se ocupă de … probleme.

Cei 59 de autori care au contribuit la realizarea volumului „7 teme fundamentale pentru România 2014“ provin din diferite domenii ştiinţifice şi academice şi au, aşa cum a spus profesorul Dan Dungaciu, „orientări, atitudini, opţiuni politice – şi nu numai – diferite“.

Coautorul cărții, Sergiu Celac, a ţinut să precizeze că toate temele abordate în paginile acestei cărţi sunt legate direct de realitatea din România. O realitate mult discutată dincolo de Prut este și Republica Moldova în ansamblu. Celac, este fostul ministru de externe al României autorul capitolului despre Republica Moldova care se numește “Integrare prin reunificare sau reunificare prin Integrare”.

Cartea „7 teme fundamentale pentru România 2014“ va apărea pe rafturile librăriilor din oraș la sfârșitul lunii iulie și va costa puțin peste 400 de lei.

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

PoliticKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

EconomieCristian Grosu: Ieșirea din economia liberală de piață

ExternRobert Lupițu: “Planul (B)reton” – Comisarul european din partea Franței ar putea concura pentru a o succeda pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene

SocialAlexandra Gătej: De ce este fooaarte greu să practici bunătatea în vremea noastră

EvenimenteElena Calistru: Am ajuns la Geneva pentru WTO Public Forum

CulturaDan Mircea Cipariu realizează ateliere de lectură și scriere creativă în cadrul proiectului ”Țesem legături”

EditorialAlexandru Lăzescu: G7 vs BRICS – competiția pentru o nouă ordine mondialăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe