OraNoua.ro
Publicat în 20 martie 2013, 21:27 / 313 elite & idei

Sergiu Celac la prezentarea raportului Clubului de la Roma „Falimentarea naturii. Negarea limitelor planetei“

Sergiu Celac la prezentarea raportului Clubului de la Roma „Falimentarea naturii. Negarea limitelor planetei“

Clubul de la Roma şi Banca Naţională a României au organizat ieri lansarea celui de-al treilea raport al organizaţiei, care îşi propune să propună soluţii pentru problemele cu care se confruntă planeta.

Raportul a fost tradus în limba română, a treia după suedeză şi engleză, şi se intitulează „Falimentarea naturii-negarea limitelor planetei”, avându-i ca autori pe Anders Wijkman, co-preşedinte al Clubului de la Roma, şi Johan Rockström, director executiv al Centrului de rezilienţă din Stockholm.

La evenimentul de ieri de la BNR au susţinut alocuţiuni Călin Georgescu, secretarul general al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma – al cărui nume a fost vehiculat de mai multe ori în 2010 – 2011 drept posibil candidat la fotoliul de premier al României, precum şi Sergiu Celac, vicepreşedinte al Asociaţiei, fost translator pentru limba engleză şi limba rusă al preşedintelui comunist al României Nicolae Ceauşescu, primul ministru de externe de după 1989 în guvernul Petre Roman, iar în perioada 2002 – 2004 consilier al preşedintelui Ion Iliescu.

De asemenea, a fost prezent fostul preşedinte al României Emil Constantinescu, membru de onoare al Asociaşiei, ca şi Iliescu, relateaza Ziarul Financiar.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe