Matei Bogdan
Publicat în 13 decembrie 2021, 11:04 / 149 elite & idei

Sergiu Manea: BCR a emis o nouă emisiune de obligaţiuni în lei cu valoare totală de 600 milioane lei

Sergiu Manea: BCR a emis o nouă emisiune de obligaţiuni în lei cu valoare totală de 600 milioane lei

Banca Comercială Română (BCR) a emis cu succes o nouă emisiune de obligaţiuni în lei din România, în valoare de 600 de milioane de lei, continuând strategia de extindere a surselor de finanţare şi contribuind la dezvoltarea pieţei de capital din România, conform unui comunicat remis redacţiei.

Banca a lansat în ultimii doi ani emisiuni de obligaţiuni în valoare totală de 2,7 miliarde de lei, fiind unul dintre cei mai activi emitenţi de pe Bursa de Valori Bucureşti.

Emiterea include emisiuni de obligaţiuni non-preferenţiale, cu o maturitate la 7 ani, ce vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti. Fitch urmează să acorde emisiunii de obligaţiuni un rating pe termen lung BBB+.

Potrivit sursei citate, procesul de constituire a portofoliului a atras un interes ridicat din partea investitorilor, astfel că tranzacţia a fost realizată cu succes la un cupon de 5,98%, reflectând, de asemenea, performanţa solidă a băncii. Subscrierile au fost echilibrat distribuite între fonduri de pensii, administratori de active, companii de asigurări, instituţii de credit – şi au beneficiat de participarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi a International Finance Corporation (IFC).

„Suntem consecvenţi şi continuăm angajamentul nostru de a avea emisiuni de obligaţiuni recurente. Este a patra noastră emisiune substanţială de obligaţiuni în lei, fiind emisă inclusiv o emisiune de obligaţiuni verzi, în ultimii doi ani. Piaţa de capital românească devine din ce în ce mai atractivă pentru investitorii strategici, cu viziune pe termen lung, şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la această iniţiativă pentru că au crezut în viziunea noastră de transformare sustenabilă a economiei”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Emisiunea de obligaţiuni a fost un succes de la început, când la finalul primei zile de subscriere, registrul de ordine a fost bine acoperit, depăşind de peste două ori suma de 400 de milioane de lei vizată. În cea de-a doua zi, emiterea a fost suprasubscrisă semnificativ, la peste 1 miliard de lei, ceea ce a condus la decizia de a închide registrul de ordine mai devreme şi de a majora suma emisă la 600 de milioane de lei.

Cu această emisiune, BCR face un pas înainte şi se aliniază la reglementările UE privind capacitatea pe care trebuie să o aibă băncile pentru a absorbi pierderile, cerinţa minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile (MREL) şi liniile directoare MREL în linie cu strategia de rezoluţie pe care o urmăreşte.

www.bursa.ro

Ultima ora:

ObservatorAndrei Ilaş: Financing Putin’s war – Fossil fuel exports from Russia in the first six months of the invasion of Ukraine

PoliticRadu Burnete: ”Patriotismul” anti european e lupul paznic la oi și nimic mai mult

EconomieAndrei Ilaş: Financing Putin’s war – Fossil fuel exports from Russia in the first six months of the invasion of Ukraine

ExternOvidiu Nahoi: Pentru ultima oară, Regina i-a ținut la respect pe adversarii democrației și păcii

SocialRadu Puchiu: H.appyCities a lansat analiza „Economia digitală și societatea în România” – Este necesară înțelegerea mult mai bună a cadrului european, a rolului și structurii DESI

EvenimenteRadu Carp: „Zilele Culturii Armâneşti”, pe 23 şi 24 septembrie 2022, la Constanța

CulturaFlaviu George Predescu: Romanul Paraclis 1980 va apărea cu ocazia Târgului de Carte Gaudeamus, în decembrie

EditorialAlexandru Lăzescu: La moartea RegineiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe