Matei Bogdan
Publicat în 2 iunie 2021, 10:44 / 222 elite & idei

Sergiu Manea: Obligaţiunile de 1 mld. lei ale BCR, finanţare record la Bursa românească, au intrat luni la tranzacţionare. „Vom continua să avem astfel de acţiuni în mod recurent”

Sergiu Manea: Obligaţiunile de 1 mld. lei ale BCR, finanţare record la Bursa românească, au intrat luni la tranzacţionare. „Vom continua să avem astfel de acţiuni în mod recurent”

BCR a listat luni, 31 mai, cea mai mare emisiune de obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, în valoare de 1 miliard de lei, cu o maturitate de 7 ani şi o dobândă de anuală de 3,9%. Emisiunea cuprinde 2000 de obligaţiuni, cu o valoare nominală de 500.000 de lei şi a fost procesată în sistemul de tranzacţionare al BVB în data de 19 mai. Aceasta este a doua emisiune de obligaţiuni a BCR, după cea de 600 milioane lei, listată în decembrie 2019, care a reprezintă precedentul record de finanţare la BVB.

„Cele două emisiuni de obligaţiuni în lei în valoare totală de 1,6 miliarde de lei, realizate cu succes de echipa BCR, sunt exemple al angajamentului nostru de a contribui la dezvoltarea pieţei de capital din România. Vom continua să avem astfel de acţiuni în mod recurent. Interesul investitorilor în aceste emisiuni ne dă încredere că Bursa de Valori Bucureşti va deveni mai atractivă şi va atrage tot mai multe runde de finanţare care să contribuie la susţinerea economiei“, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română. În ultimii doi ani şi jumătate, la BVB au avut loc peste 60 de runde de finanţare, acţiuni şi obligaţiuni, prin care peste 2,7 miliarde de euro au mers spre susţinerea companiilor româneşti. „BCR îşi depăşeşte astăzi propriul record, stabilit în urmă cu un an şi jumătate tot aici, la Bursa de la Bucureşti. Ne bucurăm că BCR este un partener important al BVB şi că împreună putem finanţa economia românească“, a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti. 

www.zf.ro

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Timbrul românesc în sărbătoare la Casa Francofoniei București, 16 martie 2023

PoliticSebastian Burduja: Pentru România, relaţia cu Emiratele Arabe Unite este una strategică

EconomieTănase Stamule: Recucerirea pieţei interne – prioritate naţională la 35 de miliarde de Euro deficit

ExternLuca Niculescu: Un gest simbolic, un gest frumos

SocialAna-Maria Stancu: Le punem o documentație în brațe și i-am digitalizat. Digitalizarea în România nu funcționează pentru că e făcută din birou

EvenimenteNicoleta Munteanu: Împreună pentru reducerea abandonului școlar!

CulturaCristina Popescu: Timbrul românesc în sărbătoare la Casa Francofoniei București, 16 martie 2023

EditorialAlexandru Grumaz: Lecțiile istorice ale relației dintre SUA și ChinaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe