OraNoua.ro
Publicat în 8 februarie 2012, 14:39 / 349 elite & idei

Sever Voinescu: Demisia lui Boc, un gest de responsabilitate. Politic, actuala coalitie are majoritate in Parlament

Sever Voinescu: Demisia lui Boc, un gest de responsabilitate. Politic, actuala coalitie are majoritate in Parlament

PDL considera ca demisia premierului Emil Boc este „un gest de responsabilitate de care putini oameni politici din Romania sunt in stare”, a declarat luni purtatorul de cuvant al partidului, Sever Voinescu, care a precizat ca, din punct de vedere politic, „exista in continuare o majoritate in Parlament a actualei coalitii, care va fi foarte curand capabila sa propuna un nou guvern”, relateaza Hotnews.ro.

Sever Voinescu a afirmat ca demisia lui Emil Boc are ca menire detensionarea situatiei sociale si relansarea dialogului intre fortele politice din Romania.

Deputatul PDL nu a dorit sa comenteze ce premier au in vedere democrat liberalii, dar a precizat ca „foarte probabil pana la sfarsitul zilei presedintele va desemna o persoana in calitate de premier”.

„Ca e membru, ca nu e membru, ca a fost membru al unui partid, e mai putin important dar e foarte important ca aceasta persoana sa aiba sprijinul coalitiei”, a comentat acesta, adaugand ca „ideal” ar fi ca noul guvern sa „aiba o sustinere larga in Parlament”, transmite Hotnews.

In orice caz, a precizat Sever Voinescu, Romania va continua sa mearga pe politicile economice prudente promovate de cabinetul Emil Boc.

„Pe noi ne bucura ca in toata aceasta atmosfera deliranta uneori chiar si liderii opozitiei au ajuns la concluzia ca ce a facut guvernul Boc e necesar si trebuia facut”, a spus Voinescu, referindu-se la declaratia lui Victor Ponta, care afirmase ca guvernul USL va continua acordul cu FMI.

Ultima ora:

ObservatorDan Barna: Tema numirii directorilor SRR şi TVR, abordată în coaliţie; două variante luate în calcul

PoliticDan Barna: Tema numirii directorilor SRR şi TVR, abordată în coaliţie; două variante luate în calcul

EconomieAdrian Luca: Implicatiile fiscale ale intalnirii Biden-Putin

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialTeodor Baconschi: Poate „educația sexuală” să producă și altceva decât un scandal inutil?

EvenimenteCristian Unteanu: Lumea post Summit-ul de la Geneva / negocieri deschise şi intense pentru întâlnirile Biden-Xi, Biden-Kim Jong Un

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialIulian Chifu: „Pragmatismul principial“ al UE în relaţia cu Rusia – Europa „respinge, constrânge şi angajează“ RusiaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe