Adriana
Publicat în 6 martie 2012, 12:16 / 216 elite & idei

Sever Voinescu, despre amanarea deciziei pe Schengen: Nedrept, un pas inainte catre divizarea Europei

Sever Voinescu, despre amanarea deciziei pe Schengen: Nedrept, un pas inainte catre divizarea Europei

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat pentru MEDIAFAX, ca amanarea pana in toamna a deciziei privind intrarea Romaniei in Schengen este un lucru „nedrept”, „greu de explicat” si reprezinta „un pas inainte catre divizarea Europei” si „o infrangere a idealului european”.

Intrebat cum vede amanarea pana in toamna a intrarii Romaniei in Schengen, Sever Voinescu a spus: „Nedrept. Imposibil de explicat. Un pas inainte catre divizarea Europei. O infrangere a idealului european”.

Liderii statelor UE au hotarat joi seara sa amane pana in septembrie decizia cu privire la o eventuala intrare in spatiul Schengen a Romaniei si Bulgariei, arata un proiect de declaratie finala pentru acest summit obtinut de AFP.

Datorita opozitiei Olandei, o aderare nu poate fi considerata acum si s-a hotarat ca o decizie cu privire la acest subiect sa fie luata „in septembrie 2012”, arata acest text.

Articol publicat pe www.ziaruldeiasi.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe