Adriana
Publicat în 12 noiembrie 2012, 21:40 / 110 elite & idei

Sever Voinescu: Pariul ARD in aceste alegeri este luciditatea

Sever Voinescu: Pariul ARD in aceste alegeri este luciditatea
+ Observator

Deputatul PDL, Sever Voinescu, a vorbit în cadrul seminarului ARD despre valori în general şi despre valorile politice ale dreptei în particular,  despre criza politică din acestă vară şi despre alegerile care se apropie.

Voinescu a explicat ce anume diferenţiază ARD  de alianţele de stânga în contextul în care valorile politice sunt de multe ori comune pentru întreaga clasă politică: „Vreau să vă vorbesc despre valori. Toata lumea vorbeşte în mare despre aceleaşi valori. Şi cei de dreapta şi cei de stânga vorbesc despre Europa, toţi vorbesc despre capitalism. M-am întrebat dacă oamenii care spun că suntem toţi la fel nu au de fapt dreptate. Esenţa nu stă în valorile politice ci în valorile bunului simţ. Respect, ruşine, onoare, lucruri care fac posibilă politica! Acestea sunt valorile care ne caracterizează.”

Evenimentele din acestă vară au reprezentat în viziunea lui Voinescu o transformare a valorilor mijloc în valori scop. „Noi vorbim obsesiv despre valorile mijloc uitând valorile scop. Si pierdem ţinta orizontul şi direcţia. Asadar vedem oameni politici care o iau pur şi simplu razna. De exemplu ceea ce s-a întâmplat astă vară a fost un exemplu, au transformat un mijloc, ceea ce reprezintă suspendarea şi l-au transformat într-un scop. În acest fel au sacrificat esenţialul şi anume bunăstarea populaţiei şi au pus pe primul loc ambiţiile lor politice.”

Nu e de ajuns să ai o majoritate ca să ai dreptate,sau ca să faci bine, consideră deputatul.

Voinescu a vorbit şi despre alegerile care urmează. „Noi avem ca cetăţeni 2 modalităţi prin care punem presiune pe politicieni: primul este votul, şi mai apoi presiunea de opinie publică pe care o putem face. România este din acest punct de vedere într-un punct de evoluţie. Contează enorm ceea ce se va vota acum.”

Articol publicat pe http://www.cluj-am.ro

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe