OraNoua.ro
Publicat în 26 august 2015, 16:39 / 240 elite & idei

Sorin Cîmpeanu: Am înaintat Ministerului Muncii un proiect care prevede creșterea cu 70% a salariilor profesorilor debutanți

Sorin Cîmpeanu: Am înaintat Ministerului Muncii un proiect care prevede creșterea cu 70% a salariilor profesorilor debutanți

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a anunțat joi că a trimis Ministerului Muncii un proiect pe marginea legii salarizării care prevede creșterea salariilor profesorilor debutanți cu 70% și un maximum de 177% pentru lectorii și șefii de lucrări din învățământul universitar.

„Este vorba de un proiect pe marginea legii salarizării. Această creștere de 177 % este un maxim care se propune pentru lectorii și șefii de lucrări din învățământul universitar deoarece aceștia aveau salarii foarte mici apropiate de cele debutanților. Altfel pentru preuniversitar și universitar propunerea de salarizare pleacă de la un minimum de circa 70 % care se acordă debutanților și din învățământul universitar și preuniversitar”, a declarat ministrul la B1TV.

El a precizat că proiectul este rodul consultărilor care s-au derulat pe o perioadă de două săptămâni împreună cu sindicatele din educație și a fost înaintat Ministerului Muncii și urmează să fie analizat împreună cu ministrul de Finanțe.

Ministrul a afirmat că vor avea loc luni, 24 august, consultări împreună cu reprezentanții sindicatelor și cu premierul Victor Ponta.

„Acest material mai cuprinde și alte elemente cum ar fi sporul de mediul rural , mediu izolat între 5 și 20 %, sporul pentru cei care lucrează în învățământul special de 15 %, sporul pentru dirigenție de 10% și alte astfel de sporuri sunt cuprinse în propunerile pe care MECȘ le-a avansat deja către ministerul Muncii”, a detaliat Cîmpeanu.

Întrebat de când ar trebui să intre în vigoare aceste măriri, el a spus că știe de o propunere care ar viza o creștere salarială de 10% din luna decembrie a acestui an.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe