Adriana
Publicat în 3 octombrie 2016, 16:16 / 288 elite & idei

Sorin Cucerai: Generatia solitara

Sorin Cucerai: Generatia solitara
+ Observator

”Cei care aveau între 15 și 25 de ani la Revoluție sunt începutul unei noi generații politice în România”.
Am avut șansa unei educații net superioare, dar cînd ne-am ales profesiile ne-am rupt de specializări și am învățat încă o dată totul, de la zero și din mers.
Cifrele arată că acest ”start de la zero” se aplică în multe domenii: ”decrețeii” sînt prima generație care a emancipat femeile, prima care a reînvățat respectul pentru proprietate și cea mai dedicată democrației.
Sondajele arată că sîntem o generație optimistă! Atît părinții noștri, dar și tinerii care urmează, sînt mai puțin încrezători decît noi. ”Noi credem că România va arăta mai bine peste 20 de ani”.
Crescuți în obediența ultimilor ani ai comunismului, încercăm să le dăm copiilor o libertate pe care noi n-am avut-o.
Am reușit să cristalizăm un sistem pe care generațiile mai tinere îl găsesc prizabil, ei angajîndu-se în mai mare proporție decît noi.
Ne sprijinim financiar părinții, nu am uitat trecutul și avem o oglindire realistă a ceea ce am cîștigat prin democrație.
Avem o datorie importantă: învățați să fondăm o lume descurcîndu-ne singuri, am crescut egoist. E timpul să ne potențăm spiritul solitar prin a trăi solidar! Asta e concluzia lui Sorin Cucerai.

http://www.tolo.ro/2016/10/01/generatia-solitara/

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană: Trebuie să reinvestim în apărarea noastră. Combinația dintre Rusia, China, Iran și Coreea de Nord este foarte complicată

PoliticMircea Geoană: Trebuie să reinvestim în apărarea noastră. Combinația dintre Rusia, China, Iran și Coreea de Nord este foarte complicată

EconomieCristian Popa: La mulți ani, National Bank of Romania! Sunt onorat să fac parte din istoria ta!

ExternIulian Chifu: Blestemul liderilor încastrați în politicile de război. Cazurile Putin și Netanyahu

SocialCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

EvenimenteVictor Vevera, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

EditorialAlexandru Grumaz: Teoria Dominoului

CulturaIonuț Vulpescu: Podcast – invitat, Tudor Giurgiu (sezonul 3, episodul 30)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe