Matei Bogdan
Publicat în 7 octombrie 2020, 12:02 / 182 elite & idei

Sorin Cucerai: Testul Florina pentru USR

Sorin Cucerai: Testul Florina pentru USR

Florina Presadă e un parlamentar competent – în ultimii 4 ani și-a demonstrat competența cu asupra de măsură. În Senat, nimeni nu îndrăznește să râdă de ea, nici măcar parlamentarii cunoscuți pentru grobianism.

USR nu are foarte mulți parlamentari competenți. Bine, parlamentari competenți nu prea avem în general, dar la capitolul ăsta USR stă sub media Parlamentului, de-aia parlamentarii lor nu prea sunt luați în serios.

Pe de altă parte, USR susține că militează pentru competență șamd. În cazul ăsta, mă aștept ca Florina să fie aleasă pe un loc eligibil pe lista USR pentru Senat – ar fi, pentru mine, o dovadă clară că USR practică ce predică.

În funcție de cum trece (sau nu) USR de testul ăsta, voi decide și eu cum să mă raportez la ei.

PS Florina nu e nici pe listele puterii, nici pe cele ale opoziției din USR – ceea ce, din punctul meu de vedere, e un bonus. Absența de pe ambele liste, plus competența și tactul ei, o transformă într-un posibil unificator de care partidul s-ar putea să aibă nevoie în momente de criză.

Așa încât, pentru mine, testul Florina e edificator în ceea ce privește vittorul USR.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe