OraNoua.ro
Publicat în 29 mai 2013, 08:39 / 227 elite & idei

Sulfina Barbu: Propunem ca patronii care angajează tineri să primească bani din fondul de şomaj

Sulfina Barbu: Propunem ca patronii care angajează tineri să primească bani din fondul de şomaj

PDL propune ca patronii care angajează tineri să primească bani din fondul de şomaj, introducerea tichetelor de servicii, iar oamenii care se angajează la 20 de kilometri distanţă de locul de reşedinţă să primească bani pentru transport şi cazare. Acestea sunt câteva dintre propunerile cuprinse în strategia pentru piaţa muncii a Partidului Democrat Liberal ce va fi lansată vineri la Alba Iulia.

„Strategia pentru piaţa muncii se axează pe o realitate cruntă şi anume doar 3,5 milioane de români lucrează efectiv în mediul privat. Măsurile pe care noi le propunem sunt orientate către creşterea gradului de ocupare şi a numărului de salariaţi, de oameni care sunt în câmpul muncii. Este vorba în primul rând de măsuri pentru tineri, este vorba despre modificarea legii 76/2002, legea şomajului, patronii care vor angaja tineri să primească bani din fondul de şomaj pe perioadă determinată pentru a-i ţine pe tineri în câmpul muncii. A doua măsură este o propunere legislativă pentru sistem de vouchere pe formare profesională, în mod special pentru tineri, astfel încât ei să meargă într-un mediu concurenţial, să-şi aleagă formarea profesională de care au nevoie şi un alt proiect concret este cel legat de cursuri de formare profesională pentru tineri”, a declarat vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu după şedinţa Colegiului Director Naţional al partidului.

Ea a adăugat că platforma pentru piaţa muncii va fi lansată vineri la Alba Iulia, iar prin acest document specialiştii din PDL vor chema angajatorii din fiecare judeţ pentru a afla care este cererea de forţă de muncă.

„O altă măsură pe care noi o propunem este legată de susţinerea mobilităţii forţei de muncă, adică susţinere financiară pentru cei care se vor angaja la o distanţă mai mare de 20 de km de locul de reşedinţă. Banii să fie pentru transport şi pentru cazare, acolo unde angajatorii nu au facilităţi de cazare. O altă măsură cuprinsă în strategia noastră este formalizarea muncii nedeclarate prin introducerea tichetelor de servicii. Tichetele ar urma să fie primite de către angajatori, angajatorul plăteşte o parte din acest serviciu, iar statul ar urma să susţină partea de contribuţii sociale pentru angajat. Mă refer la servicii ca îngrijirea persoanelor care sunt imobilizate, îngrijirea copiilor, serviciile de grădinărit şi alte servicii conexe care se desfăşoară în gospodării”, a menţionat Sulfina Barbu.

Vicepreşedintele PDL a cerut Guvernului să deblocheze fondurile din programul de dezvoltare a resurselor umane. AGERPRES

Ultima ora:

ObservatorIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternTeodor Baconschi: Regimurile din China și Rusia joacă pe ideea că indivizii preferă prosperitatea înaintea drepturilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAdrian Hatos, la evenimentul DEVISE – The 3rd Digital Session of EYP Romania – intitulat „Democracy as our sole future”

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe