OraNoua.ro
Publicat în 1 septembrie 2012, 17:03 / 445 elite & idei

Teodor Baconschi: Alianţa de Centru-Dreapta poate ajunge până la 35% la parlamentare

Teodor Baconschi: Alianţa de Centru-Dreapta poate ajunge până la 35% la parlamentare

Preşedintele Fundaţiei Creştin-Democrate, Teodor Baconschi susţine că la alegerile parlamentare, Alianţa de Centru Dreapta poate atinge 35% din preferinţele electoratului, având în vedere că românii sunt dezamăgiţi de USL, transmite Evenimentul Zilei.

”Cred că putem viza 30-35% pentru că românii sunt dezamăgiţi de USL, pentru că bilanţul intern şi extern al acestei guvernări este, din păcate, mult mai prost decât s-ar fi putut asteptau chiar si sustinatorii USL și cred cred că o răsturnare de situaţie este posibilă. Nu ştiu dacă tactic este dezirabilă pentru 2013, care va fi un an complicat pentru că practic adevăratul impact economic negativ al crizei police de anul acesta se va deconta anul viitor”,a afirmat Baconschi pentru RFI.

În privinţa coabitării dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta, fostul ministru de externe s-a arătat optimist, precizând că ”dacă nu avem bună guvernare, nu mai poate fi vina lui Traian Băsescu”.

”Premierul, întors din Africa de Sud, se va comporta așa cum a promis în The Guardian, că va inventa o formulă de coabitare civilizată, președintele n-are cu ce să-i încurce”, crede Baconschi.

Fostul ministru de externe a mai precizat că Traian Băsescu are probabil, o serie de aşteptări de la PDL, partid în care a activat înainte de a deveni şeful statului.

”Traian Băsesu își va încheia în mod normal mandatul peste doi ani dar în același timp trebuie și cred că și președintele așteaptă de la fostul său partid, un semn de maturitate, de autonomie politică, dovada că merge pe picioarele proprii și că reușeste să împingă în prim-planul scenei oameni noi care pot convinge alegătorii”.

În ceea ce priveşte construcţia de centru-dreapta, Teodor Baconschi a precizat că urmează să fie prezentate listele comune de candidaţi, programul de guvernare, dar şi un calendar de acţiuni comune, punctând că toate acestea se vor face într-un interval de timp relativ scurt.

”Vom prezenta electoratului de centru-dreapta liste comune de candidați, selecționați și după criterii profesionale și de integritate, în cadrul unei construcții politice noi care, cel puțin în această etapă este o alianță electorală, nu o alianță politică înscrisă la Tribunal. Urmează un program de guvernare, se lucrează la un calendar de acțiuni comune, sper ca toți cei intrați în construcție să vorbească pe o singură voce și toate acestea se vor face într-un interval scurt, mai sunt 100 de zile până la alegerile generale”, a precizat preşedintele FCD.

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe