Adriana
Publicat în 3 octombrie 2012, 12:24 / 211 elite & idei

Teodor Baconschi candidează în Diaspora

Teodor Baconschi candidează în Diaspora

Teodor Baconschi va fi unul dintre candidaţii dinpartea Alianţei România Dreaptă (ARD) la alegerileparlamentare din 9 decembrie. Fostul ministru deExterne, a anunţat marţi că îşi depundecandidatura pentru un mandat de senator înColegiul 1 Diaspora. El le-a adresat deja românilordin acest colegiu o scrisoare prin care îşi prezintăintenţia de a candida şi le solicită sprijinul înalegerile parlamentare din această iarnă.

La numai câteva zile de la înfiinţarea ARD, gruparea politicăîl are deja ca prim candidat la alegerile parlamentare din această iarnă pe fostul ministrude Externe, democrat-liberarulul Teodor Baconschi. Acesta le-a transmis o scrisoaredeschisă românilor din afara graniţelor prin care îşi exprimă intenţia de a candida pentruColegiul 1 din Diaspora şi solicită susţinerea celor din acest colegiu pe parcursul alegerilor.

“Dacă veţi considera că merit această calitate, o voi servi cu devotament şiresponsabilitate. Sunt convins că, indiferent de rezultatul acestui demers, vom rămâneîmpreună, muncind cu onestitate pentru o Românie europeană, vrednică de respectulpartenerilor noştri şi tot mai aproape de icoana pe care, în sufletul nostru, i-am hărăzit-o”,susţine democrat-liberalul, citat de Agerpres.

În cuprinsul scrisorii, Baconschi prezintă demersurile profesionale pe care în calităţile deoficial al statului român le-a întreprins în sprijinul diasporei româneşti.

“Tot ce am reuşit să duc la capăt s-a născut din datorie profesională, dar şi din convingereacă diaspora, cu cele circa trei milioane de români, este parte a naţiunii, pârghie pentru omai bună imagine a ţării, sursă de bogăţie şi expertiză pentru România de azi şi de mâine”,subliniază democrat-liberalul.

Deşi menţionează că guvernele succesive de după 1989 au făcut eforturi, “uneori sincere,alteori interesate electoral, pentru ca puntea dintre cei de acasă şi cei de departe săfuncţioneze normal”, Baconschi susţine că mai sunt multe de făcut şi de îndreptat.

“Sunt de acord cu colegul meu, dl deputat William Brânză, care susţine necesitatea unuiMinister al Diasporei, pe model francez. Cred şi că, în spiritul Constituţiei, reprezentareaparlamentară a diasporei ar trebui să cuprindă mai multe mandate”, mai spune Baconschi.

Articol publicat pe www.puterea.ro

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe