Adriana
Publicat în 3 octombrie 2012, 12:24 / 467 elite & idei

Teodor Baconschi candidează în Diaspora

Teodor Baconschi candidează în Diaspora

Teodor Baconschi va fi unul dintre candidaţii dinpartea Alianţei România Dreaptă (ARD) la alegerileparlamentare din 9 decembrie. Fostul ministru deExterne, a anunţat marţi că îşi depundecandidatura pentru un mandat de senator înColegiul 1 Diaspora. El le-a adresat deja românilordin acest colegiu o scrisoare prin care îşi prezintăintenţia de a candida şi le solicită sprijinul înalegerile parlamentare din această iarnă.

La numai câteva zile de la înfiinţarea ARD, gruparea politicăîl are deja ca prim candidat la alegerile parlamentare din această iarnă pe fostul ministrude Externe, democrat-liberarulul Teodor Baconschi. Acesta le-a transmis o scrisoaredeschisă românilor din afara graniţelor prin care îşi exprimă intenţia de a candida pentruColegiul 1 din Diaspora şi solicită susţinerea celor din acest colegiu pe parcursul alegerilor.

“Dacă veţi considera că merit această calitate, o voi servi cu devotament şiresponsabilitate. Sunt convins că, indiferent de rezultatul acestui demers, vom rămâneîmpreună, muncind cu onestitate pentru o Românie europeană, vrednică de respectulpartenerilor noştri şi tot mai aproape de icoana pe care, în sufletul nostru, i-am hărăzit-o”,susţine democrat-liberalul, citat de Agerpres.

În cuprinsul scrisorii, Baconschi prezintă demersurile profesionale pe care în calităţile deoficial al statului român le-a întreprins în sprijinul diasporei româneşti.

“Tot ce am reuşit să duc la capăt s-a născut din datorie profesională, dar şi din convingereacă diaspora, cu cele circa trei milioane de români, este parte a naţiunii, pârghie pentru omai bună imagine a ţării, sursă de bogăţie şi expertiză pentru România de azi şi de mâine”,subliniază democrat-liberalul.

Deşi menţionează că guvernele succesive de după 1989 au făcut eforturi, “uneori sincere,alteori interesate electoral, pentru ca puntea dintre cei de acasă şi cei de departe săfuncţioneze normal”, Baconschi susţine că mai sunt multe de făcut şi de îndreptat.

“Sunt de acord cu colegul meu, dl deputat William Brânză, care susţine necesitatea unuiMinister al Diasporei, pe model francez. Cred şi că, în spiritul Constituţiei, reprezentareaparlamentară a diasporei ar trebui să cuprindă mai multe mandate”, mai spune Baconschi.

Articol publicat pe www.puterea.ro

Ultima ora:

ObservatorGeorge Butunoiu: Cățeii mafioților bătrâni

PoliticMarcel Ciolacu, dialog cu delegația parlamentară condusă de șeful Parlamentului din Georgia: Energia și conectivitatea sunt la ora actuală factorii motrici ai cooperării bilaterale

EconomieRadu Hanga: Trebuie să ajungem la un anumit nivel de lichiditate pentru a fi interesanţi pentru platformele de tranzacţionare

ExternRobert Lupițu: “Planul (B)reton” – Comisarul european din partea Franței ar putea concura pentru a o succeda pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene

SocialAlexandra Gătej: De ce este fooaarte greu să practici bunătatea în vremea noastră

EvenimenteElena Calistru: Am ajuns la Geneva pentru WTO Public Forum

CulturaIonuț Vulpescu: Podcast – invitat, Mihai Mălaimare (sezonul 3, episodul 4)

EditorialGeorge Butunoiu: Cățeii mafioților bătrâniClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe