Adriana
Publicat în 6 martie 2012, 12:19 / 256 elite & idei

Teodor Baconschi: Mișcarea Populară e în șantier

Teodor Baconschi: Mișcarea Populară e în șantier

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi susține că trandafirul din emblema PDL este un „vestigiu” socialist pe care speră să-l schimbe cu o inimă, pe considerentul că aceasta este simbolul Partidului Popular European. Despre Mișcarea Populară, prim-vicepreședintele PDL spune că deocamdată se află în stadiul de cercetăare sociologică și studii de impact.

„Ca intelectual de dreapta, de 20 de ani, mă exprim în acest registru şi socotesc că România europeană se poate construi economic mai repede dacă ne despărţim de tot ce a însemnat comunismul, de la cum muncim la cum gândim. Atunci da, trandafirul care este simbol socialist, este un vestigiu în emblema PDL. Căutăm să fim generoşi, să fim inimoşi, pentru că inima este simbolul Partidului Popular European şi al Fundaţiei Creştin Democrate pe care am creat-o eu şi sper ca ea să devină şi simbolul popularilor români, adică al PDL-ului”, a declarat azi, citat de Agerpres, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Slatina, prim-vicepreşedintele PDL.

De asemenea, Baconschi a precizat că Mişcarea Populară ‘este în şantier’şi mai multe informaţii despre aceasta vor fi prezentate după ce vor fi realizate sondaje sociologice privind impactul acestei construcţii politice.

„Mişcarea populară e în şantier. Nu anunţăm public următorii paşi decât după ce vom avea studiile de impact, studii sociologice, sondajele care să măsoare exact aşteptările electoratului de centru dreapta din România”, a indicat Baconschi.

Teodor Baconschi a participat joi la Slatina la şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PDL Olt, for care a validat candidatura pentru un nou mandat de primar a actualilor edili şefi ai PDL. În fapt PDL Olt a stabilit la şedinţa de joi 18 dintre candidaţii săi la fotoliile de primar din judeţ.

Articol publicat pe www.evz.ro

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe