Adriana
Publicat în 28 mai 2012, 17:13 / 84 elite & idei

Teodor Baconschi: Sper ca patriotismul dlui Marga să-şi revină din comă

Teodor Baconschi: Sper ca patriotismul dlui Marga să-şi revină din comă
+ Observator

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi taxează drept „o  enormitate” recenta declarație a lui Andrei Marga privind oportunitatea de a-l  suspenda pe președintele Traian Băsescu.

„Poţi face asemenea afirmaţii ca membru al Opoziţiei (cu titlu de declaraţie  politică parlamentară), ca votant al unui partid (ieşit la o bere) sau ca bunic  la gura sobei, dacă nepoţii au răbdare să-ţi mai asculte poveştile. NU ai însă dreptul de a debita o asemenea prăpastie ca ministru de Externe în funcţie.  Pentru că tot ce spui în această calitate e perceput de opinia publică internaţională ca afirmaţie statală, respectiv ca poziţie oficială a României”,  afirmă Baconschi într-un comunicat de presă.

Acesta spune că declarația, făcută de actualul ministru într-un interviu  acordat cotidianului România Liberă, „transmite în toată lumea următorul semnal:  după ce au schimbat două guverne în trei luni, politicienii din această ţară au  de gând să completeze haosul printr-o criză constituţională şi instituţională prelungită”. „E clar că, pus în faţa unei asemenea perspective, investitorul  străin se reorientează, guvernele mai puţin favorabile României apasă pe  acceleraţie, iar partenerii noştri din UE şi NATO se pregătesc să pună România  pe lista ţărilor cu probleme durabile”. , mai spune prim-vicepreședintele PDL.

 Baconschi îi atrage atenția lui Marga că, atâta timp cât deţine portofoliul  Externelor, „nu are voie să-şi ia mandatul de la tandemul Crin Antonescu-Dan  Voiculescu”. „Sper ca patriotismul dlui Marga să-şi revină din comă. Domnia sa  are datoria de a se comporta responsabil nu doar în zilele când e bine dispus,  ci în fiecare secundă a exercitării funcţiei de şef al diplomaţiei. Nu-i cerem  mai mult, dar nu putem accepta mai puţin”, încheie democrat-liberalul.

 

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe