OraNoua.ro
Publicat în 1 martie 2017, 16:09 / 265 elite & idei

Teodor Meleșcanu a vorbit cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite despre perspective de cooperare în domeniile energie și infrastructură

Teodor Meleșcanu a vorbit cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite despre perspective de cooperare în domeniile energie și infrastructură

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a avut, marți, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite la București, Abdulaziz Mohammed Al-Aifan, ocazie cu care a vorbit cu acesta despre perspective de cooperare în domenii precum energia sau infrastructura, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

Șeful diplomației române a apreciat stadiul relațiilor bilaterale dintre cele două state și a evidențiat poziția Arabiei Saudite ca „partener extrem de important al României în regiunea Golfului și a Orientului Mijlociu”, arată sursa citată. A reiterat, totodată, dorința autorităților de la București de a intensifica dialogul politic, economic și sectorial româno-saudit, prin creșterea numărului de contacte la nivel guvernamental, instituțional și al mediului de afaceri.

Cei doi interlocutori au evaluat succint perspectivele de cooperare în domeniile prioritare pentru cele două state, respectiv: energia, agricultura, infrastructura, turismul, IT&C și educația.

Întrevederea a prilejuit, de asemenea, un schimb de opinii privind dosarele de actualitate, cu accent pe evoluțiile de securitate din zona Orientului Mijlociu, precizează MAE.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe