OraNoua.ro
Publicat în 25 ianuarie 2017, 15:32 / 257 elite & idei

Teodor Meleșcanu: Ziua de azi ne găsește, în politica internă, destul de contondenți

Teodor Meleșcanu: Ziua de azi ne găsește, în politica internă, destul de contondenți

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat marți, la Ploiești, că ziua de 24 Ianuarie ne găsește, în privința politicii interne, „destul de contondenți”, acesta exprimându-și speranța că pe plan internațional vom rămâne „coerenți și predictibili”.

„Ziua de azi ne găsește, de fapt, în politica noastră internă, destul de contondenți. Sper ca, cel puțin în ce privește politica externă, să rămânem în continuare coerenți și predictibili pe plan internațional”, a declarat Meleșcanu, care a participat la manifestările organizate cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române.

Totodată, șeful diplomației a spus că Mica Unire a reprezentat semnalul că, atunci când se unesc, românii pot face lucruri „extraordinare”.

„Din punctul de vedere al politicii externe, Unirea înseamnă pentru mine crearea Ministerului Afacerilor Externe și a ambasadelor României în străinătate, crearea Parlamentului format din Senat și Camera Deputaților, înseamnă crearea Armatei Române. Chiar și Curtea de Conturi tot atunci a fost creată. Deci, Mica Unire a fost, de fapt, elementul fundamental pe care s-a bazat realizarea Marii Uniri din punctul de vedere al tuturor instituțiilor și, mai ales, a fost un semnal foarte bun. A fost semnalul că atunci când românii se unesc și dau mână cu mână pot face lucruri extraordinare, așa cum s-a întâmplat în istorie. Ar trebui să tragem și noi învățămintele necesare”, a mai afirmat Meleșcanu.

Ministrul Afacerilor Externe a participat, alături de ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu, deputați, aleși locali și județeni, la manifestările organizate la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova cu ocazia zilei de 24 Ianuarie.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe