Adriana
Publicat în 20 martie 2012, 18:23 / 655 elite & idei

Teodor Paleologu: Nici Napoleon nu avea o semnătură atât de grandioasă!

Teodor Paleologu: Nici Napoleon nu avea o semnătură atât de grandioasă!

Traian Băsescu vrea să rămână în istorie prin revizuirea  Constituţiei. De altfel semnătura preşedintelui lui seamănă cu cea a lui Ludovic  al XIV-lea . „Nici măcar Napoleon n-avea o semnătură atât de grandioasă”, a  susţinut, astăzi, vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu.

„Sunt slabe speranţe să iasă ceva rezonabil din ciulamaua politică românească, în privinţa modificării Constituţiei. Liderii opoziţiei greşesc când  nu iau în calcul propunerea preşedintelui de a-şi scurta mandatul, în schimbul  modificării legii fundamentale. Traian Băsescu vrea să rămână în istorie prin  revizuirea Constituţiei. Semnătura lui seamănă cu cea a lui Ludovic al XIV-lea,  nici măcar Napoleon n-avea o semnătură atât de grandioasă!”, a declarat  Paleologu la RFI România.

În opinia vicelui PDL, trebuie tratată foarte serios propunerea preşedintelui  de a demisiona, în caz că se ajunge la o modificare a Constituţiei, un consens  cu partidele din opoziţie pentru modificarea Constituţiei.

„Şi aici cred că liderii opoziţiei greşesc. Au dreptate să îndepărteze  varianta unei asumări a guvernării în acest moment, dar n-au dreptate să îndepărteze din start orice discuţie despre modificarea Constituţiei, pentru că e vorba de credibilitate, dar dacă tot spui că vrei să revizuieşti Constituţia,  ce faci, faci ca Farfuridi? Să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe  nimic? Cam asta este tonalitatea generală a discursurilor despre revizuirea  Constituţiei, suntem în continuare la Farfuridi!”, afirmă vicepreşedintele PDL.

Paleologu a criticat faptul că atât liderii opoziţiei, şi nu numai liderii de  prim-plan, ci şi persoanele importante din opoziţie, au ajuns la un fel de  psihoză în ceea ce-l priveşte pe Traian Băsescu.

„Orice ar spune, consideră că e cu o intenţie perversă. E o lipsă absolută de  încredere în preşedinte. În unele cazuri, sigur, preşedintele le-a făcut figuri  care nu au de ce să le fi lăsat amintiri plăcute, dar în ceea ce priveşte  revizuirea Constituţiei, ar trebui să privească lucrurile cu mai multă înţelegere a omului Traian Băsescu”, a mai spus parlamentarul  democrat-liberal.
Theodor Paleologu este de părere că Traian Băsescu vrea  să rămână în istorie: „Traian Băsescu vrea să rămână în istorie, vrea să facă ceva într-adevăr memorabil, iar acest lucru e într-adevăr memorabil. El îşi  doreşte cu adevărat modificarea Constituţiei. Trebuie înţeles personajul Traian  Băsescu. Uitaţi-vă la semnătura lui, seamănă cu semnătura lui Louis XIV, nici  măcar Napoleon n-avea o semnătură atât de grandioasă! Vrea să rămână în istorie şi asta este calea prin care poate face asta. Liderii opoziţiei greşesc atunci  când nu iau în calcul această propunere a preşedintelui, pentru că ar câştiga  două lucruri: s-ar asocia unui proiect care se bucură de susţinerea unei largi  majorităţi de români şi ar scăpa de preşedinte, că tot ţipă de ani de zile că nu-l mai suportă. Ar câştiga două lucruri. Cum spun moldovenii: două pălite  dintr-o chitită!”. În ceea ce priveşte propunerea PDL privind organizarea  unui referendum pentru modificarea Constituţiei odată cu alegerile locale,  Paleologu îi dă şanse nule. “Slabe speranţe să iasă ceva rezonabil din  ciulamaua politică românească! Ar fi un lucru bun, dar este irealizabil”, a  conchis el.

Articol publicat pe www.evz.ro

Ultima ora:

ObservatorAlina Inayeh: Provincialism sau teamă?

PoliticIulian Chifu: Putin cu mâna întinsă la Beijing – limitele Parteneriatului strategic asimetric ruso-chinez

EconomieCristian Socol: Argumente pentru creșterea salariului minim

ExternRobert Lupițu: Miniștrii de externe ai României și Olandei au discutat, la București, despre sprijinul pentru Ucraina și consolidarea apărării NATO pe flancul estic

SocialCiprian Stănescu: Câștigătoarea celei de-a treia ediții a primit premiul de 2000 de euro oferit de Social Innovation Solutions

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a participat la reuniunea managementului Forumului Consultativ pentru Energie Sustenabilă în sectoarele de apărare și securitate la Dublin, dovadă a recunoașterii expertizei institutului în domeniu

EditorialAlina Inayeh: Provincialism sau teamă?

CulturaCristina Popescu: Sărbătoarea florilor la Senatul RomânieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe