OraNoua.ro
Publicat în 20 ianuarie 2016, 15:41 / 397 elite & idei

Theodor Paleologu: „Mi se pare că la Bucureşti abordăm alegerile locale într-o manieră sinucigaşă”

Theodor Paleologu: „Mi se pare că la Bucureşti abordăm alegerile locale într-o manieră sinucigaşă”

Deputatul liberal Theodor Paleologu a declarat la RFI că nu înțelege pe ce criterii au fost selectați candidații PNL și crede că alegerile pentru Primăria Capitalei sunt tratate „într-o manieră total neserioasă şi chiar sinucigaşă”.

„La Cluj e foarte bine că e candidat Emil Boc, e un bun primar, care merită să fie reales. În alte locuri n-am aceeaşi părere, bineînţeles.Mi se pare că la Bucureşti abordăm alegerile locale într-o manieră total neserioasă şi chiar sinucigaşă. (…) Candidaţii (PNL – n.r.) nu înţeleg pe ce criterii au fost desemnaţi şi am impresia că sondajul care s-a făcut i-a luat în calcul numai pe amatori, numai pe cei care şi-au anunţat intenţia de a candida”, a declarat Paleologu.

Potrivit acestuia, un sondaj ar trebui să includă şi persoane care nu şi-au manifestat dorinţa asta, din motive legitime. „Adică nu putem să avem un candidat numai pentru că ceilalţi sunt mai proşti, mă rog, nu toţi, dar într-adevăr cu Petre Roman ne-am fi făcut de râs, dar nu acesta este un motiv pentru a susţine pe cineva care e la 4% în sondaje. Eu am toată simpatia pentru Cristian Buşoi ca persoană, dar aici vorbim totuşi de lucruri serioase, de alegerile pentru primarul general al Bucureştiului. E caraghios să pui în sondaj Petre Roman, Costică Canacheu, Cristian Buşoi şi Ludovic Orban. Resursa umană a PNL se reduce numai la ei?”, a mai spus Paleologu.

Deputatul PNL a mai spus că abordarea partidului este greșită, iar dacă președintel filialei București, Cătălin Predoiu nu schimbă tactica, se sinucide și el politic. 

Potrivit deputatului, abordarea PNL este din principiu una greşită, iar „dacă domnul Predoiu nu schimbă acest lucru se sinucide şi el politic”.

În primul rând, PNL-ul trebuie să-şi pună cenuşă în cap pentru că l-a susţinut pe Oprescu. Nu a fost candidatul fostului PNL? Deci jumătate din PNL trebuie să-şi pună cenuşă în cap pentru că l-a susţinut„, a mai spus liberalul.

” Conducerea centrală e cea care decide listele. Veţi vedea la alegerile parlamentare tot felul de legume congelate din istoria recentă a partidelor noastre politice, care vor fi pe primele locuri pe liste numai şi numai pentru că sunt linguşitori cu şefii partidelor. Vom avea de ales între diferite legume congelate total decredibilizate şi uzate în ochii alegătorilor, dar care sunt curtezani ai şefilor de partide”, a mai spus Predoiu.

evz.ro

Ultima ora:

ObservatorCodrin Scutaru, Andrei Stoian: Summit-ul NATO din Washington. Competiția pentru Casa Albă

PoliticMarcel Ciolacu: Tricolorul va fi mereu o mărturie a unității noastre, reper neprețuit al conștiinței românești

EconomieMihai Precup: In Tokyo – Japonia | Consolidarea cooperării economice româno-nipone

ExternAlexandru Grumaz: Este Ordinea Mondială într-o spirală descendentă!? Avem o criză a rachetelor nucleare tactice în Europa?

SocialCarmen Elena Cirnu: 🌟 Major Milestone Achieved! 🌟

EvenimenteVictor Vevera: ICI București este prezent la conferința „ Lumea Geospațială: 20 de ani de comunitate geospațială ” 2024

EditorialRadu Puchiu: Am moderat o nouă întâlnire pe care Aspen Institute Romania a organizat-o ca parte a Programului Technology & Society

CulturaCristina Popescu: Municipiul Cluj-Napoca, 1900 de ani de atestare documentarăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe