OraNoua.ro
Publicat în 26 noiembrie 2014, 20:43 / 403 elite & idei

Theodor Paleologu si Augustin Ioan la lansarea ‘Patrimoniul umanității. Cele mai frumoase locuri din lume. Toate siturile UNESCO’

Theodor Paleologu si Augustin Ioan la lansarea ‘Patrimoniul umanității. Cele mai frumoase locuri din lume. Toate siturile UNESCO’

Cele mai vândute cărți LITERA la Gaudeamus 2014 În cadrul Târgului Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură 2014, Litera și-a întâmpinat cititorii cu o ofertă editorială bogată, pentru adulți și copii, titluri noi de foarte bună calitate, reduceri de preț între 25 și 70% și evenimente deosebite.

Prezența editurii Litera s-a remarcat la această ediție Gaudeamus prin acțiuni aniversare dedicate cititorilor, cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de existență.

Pe primele trei locuri ale titlurilor Litera pentru adulți, vândute la Gaudeamus 2014, se află ‘Ură, prietenie, dragoste, căsătorie’, ‘Fugara’ și ‘Dragă viață’ de Alice Munro, câștigătoarea Premiului Nobel 2013.

Urmează volumele de versuri ale lui Mircea Dinescu, ‘Întoarcerea barbarilor’ și ‘Vino în rochia ta simplă de stambă’, lansate în prezența autorului, a lui Alex Ștefănescu și Mihaelei Moroșanu. Poezia lui Dinescu reprezintă o radiografie brutal de exactă a vremurilor, manifestul unui poet-martor al Atlantidei comuniste ce s-a scufundat.

Pe locul șase al vânzărilor se află volumul ‘Patrimoniul umanității. Cele mai frumoase locuri din lume. Toate siturile UNESCO’, lansat în prezența lui Theodor Paleologu, Bedros Horasangian, Augustin Ioan, Mihaela Căpățână și Ilieș Câmpeanu.

‘Secretele Verei Atkins. Povestea unei românce spion în al Doilea Război Mondial’, de Sarah Helm, a fost, de asemenea, un volum care a captat interesul cititorilor la Gaudeamus 2014, aflându-se pe locul șapte în topul vânzărilor.

Lansarea a fost făcută în prezența invitaților Adrian Cioroianu, Constantin Degeratu și Bedros Horasangian. Biografia lui Sarah Helm dezvăluie secretele celei despre care Ian Fleming, creatorul celebrului James Bond, spunea: ‘În adevărata lume a spionilor, Vera Atkins a fost șeful’.

Locul opt îi revine cărții ‘Cântecul păsărilor’ de Sebastian Faulks, la a cărei lansare au participat Bedros Horasangian, Elisabeta Lăsconi, Liana Stanciu, Maia Morgenstern și Irina Ilie.

Cu o galerie de personaje memorabile, de o mare complexitate psihologică, cu o scriitură de o intensitate și o frustețe tulburătoare, cu episoade capabile să răscolească sufletul oricărui cititor, romanul lui Sebastian Faulks este o emoționantă meditație asupra naturii umane și un omagiu adus soldaților britanici participanți la Primul Război Mondial.

‘Vatican. Toate picturile și frescele marilor maeștri’, un volum care înfățișează exhaustiv una dintre cele mai rafinate și mai importante colecții de artă ale lumii, s-a aflat în preferințele cititorilor, ocupând locul nouă al vânzărilor.

Locul zece pe lista celor mai vândute cărți Litera la Gaudeamus 2014 este ocupat de ‘Răzbunarea Geografiei’ de Robert D. Kaplan. Autorul susține că, pentru a înțelege evenimentele curente — conflictele religioase, războaiele, instabilitatea politică—, e de ajuns să aruncăm o privire asupra hărții.

Dintre titlurile pentru copii, cele mai bine vândute au fost: ‘Disney. Regatul de gheață’, ‘Vine Crăciunul’, ‘Violetta. Agenda mea de școală’, ‘Violetta. Rețetele Violettei’ și ‘Cartea de aur a celor mai frumoase povești’.

Micii fani ai cărților Violetta s-au bucurat de un spectacol extraordinar de muzică și dans, alături de Andra Gogan și trupa Amicii.

Comparativ cu anul precedent, vânzările Litera la Gaudeamus au crescut cu 20%. Numărul total al cărților vândute depășește 7000 de exemplare, din peste 1000 de titluri.

* * *

Litera aniversează 25 de ani de existență!

În 1989 lua ființă, la Chișinău și București, Editura Litera. Se împlinesc, așadar, anul acesta, 25 de ani de existență.

Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, Litera a editat peste 4 000 de titluri, într-un tiraj total de aproape 46 de milioane de exemplare.

Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea produselor sale, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte. Îți mulțumim că ne ești alături și te invităm să ne însoțești, și de acum înainte, în călătoria noastră printre cărți, idei și cuvinte.

Litera — Un sfert de secol de cărți!

Mihaela Vodă, Coordonator PR

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe