OraNoua.ro
Publicat în 4 februarie 2015, 20:53 / 295 elite & idei

Theodor Paleologu: Traian Băsescu n-a avut mână bună în privinţa persoanelor pe care le-a susţinut

Theodor Paleologu: Traian Băsescu n-a avut mână bună în privinţa persoanelor pe care le-a susţinut

Deputatul Theodor Paleologu spune la RFI că este „şocat” să vadă „nişte dedesubturi” pe care nu le bănuia, referitor la anchetarea unor foşti colegi de-ai săi. Parlamentarul crede că Traian Băsescu „n-a avut mână bună în privinţa persoanelor pe care le-a susţinut”.

Vă spun drept că unele dintre cazurile astea nici nu mai reuşesc să le înţeleg. (…) Pe mine nu mă duce mintea la combinaţii (…). Trebuie să aşteptăm ca justiţia să-şi facă treaba, să se clarifice nişte lucruri, prezumţia de nevinovăţie este un principiu important”, spune Theodor Paleologu despre avalanşa de reţineri, arestări şi anchete din ultima perioadă.

El se declară însă „şocat” să afle anumite lucruri: „Trebuie să vă spun pe de altă parte că desigur sunt şocat să aflu nişte lucruri, să văd nişte dedesubturi pe care nu le bănuiam. De exemplu, toate lucrurile legate de mărturisirile lui Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicaţiilor, pe mine mă cam şochează, pentru că încep să înţeleg cumva de ce în decembrie 2009, PDL-ul l-a preferat pe el mie, pentru că era o situaţie în care UDMR-ul cerea trei ministere şi se ajunsese, după lungi negocieri, la alternativa Ministerul Comunicaţiilor sau Ministerul Culturii şi PDL-ul a preferat să dea Ministerul Culturii UDMR-ului şi acum înţeleg mai bine de ce. Vă spun drept, de aceea sunt şi şocat de toate lucrurile astea, fără îndoială.

Întrebat cum vede anchetarea Elenei Udrea, Theodor Paleologu a răspuns: Mi se pare ciudat, totuşi, că a avut curajul să se prezinte la alegerile prezidenţiale, ştiind că are aceste probleme în aşteptare cel puţin. Întrebat dacă crede că aici se încheie viaţa politică a Elenei Udrea, deputatul a replicat: Nu-mi dau seama, dar nu pare a fi într-o situaţie prea strălucită”.

Întrebat dacă idila dintre fostul preşedinte Traian Băsescu şi PMP s-a încheiat odată cu anchetarea Elenei Udrea, Theodor Paleologu a răspuns: Păi, cred că deja nu prea mai e mare idilă, nu? Din păcate, n-a avut mână bună în privinţa persoanelor pe care le-a susţinut şi eşecul PMP este parţial şi un efect al acestor alegeri greşite de oameni. N-a avut încredere în oameni în care trebuia să aibă încredere şi a avut încredere în oameni în care nu prea trebuia să aibă încredere. Dar după zece ani sau chiar mai mulţi ani de putere, pentru că Traian Băsescu e în funcţii importante din ’96 până acum, se mai toceşte simţul realităţii şi se ajunge să nu-ţi mai dai seama bine în cine trebuie să ai încredere şi în cine nu trebuie să ai încredere”.

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe