Bogdan Daradan
Publicat în 9 octombrie 2012, 17:59 / 457 elite & idei

Titus Corlăţean în vizită la comunităţile de români din Israel, Palestina şi Iordania

Titus Corlăţean în vizită la comunităţile de români din Israel, Palestina şi Iordania

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, efectueaza în perioada 9 – 11 octombrie 2012 un turneu regional în Orientul Mijlociu, care va cuprinde Statul Israel, Autoritatea Naţională Palestiniană şi Regatul Haşemit al Iordaniei, potrivit Romanian Global News.

Acest turneu reflectă interesul prioritar pe care îl acordă România regiunii Orientului Mijlociu şi se înscrie în dinamica pozitivă pe care au cunoscut-o relaţiile bilaterale în ultimii ani, în scopul continuării şi aprofundării dialogului bilateral şi al amplificării cooperării în toate domeniile de interes reciproc.

Turneul regional va prilejui o evaluare de etapă asupra implementării proiectelor bilaterale convenite până la acest moment, precum şi pentru conturarea unor noi proiecte în domeniile economic, academic, al cercetării şi dezvoltării ş.a.

Agenda discuţiilor va cuprinde, de asemenea, aspecte ale cooperării în cadrul organismelor regionale şi internaţionale, la nivel bilateral şi pe plan multilateral, precum şi un schimb de opinii cu privire la problemele internaţionale de interes major şi evoluţiile regionale. Printre temele vizate în discuții se află procesul actual de transformări democratice din regiune, procesul de pace din Orientul Mijlociu, situaţia de securitatea regiunii.

Pe lângă convorbirile cu omologii săi, în programul vizitelor sunt incluse primiri la regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, preşedintele israelian, preşedintele palestinian, premierul palestinian, Preşedintele Senatului iordanian, întrevederi cu miniştri din domeniul economic, parlamentari etc.

De asemenea, ministrul român al afacerilor externe va avea întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi cu membri ai comunităţilor româneşti.

Ultima ora:

ObservatorMarcel Ciolacu, Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

PoliticMarcel Ciolacu, Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

EconomieAdrian Bulboacă: Vedem un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii

ExternDan Mihalache: Relațiile Ciprului cu România sunt în continuă dezvoltare

SocialSorin Cucerai: Macarena în cuvinte și imagini

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a primit vizita unei delegații a Agenției Europene de Apărare (European Defence Agency – EDA)

EditorialTeodor Baconschi: Războiul cu sine al SUA și soarta lumii libere. La ce ne-am putea aștepta în cazul revenirii lui Trump la Casa Albă

CulturaCristina Popescu: Timbrul românesc, ambasador al orașului GiurgiuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe