Adriana
Publicat în 31 octombrie 2012, 16:32 / 115 elite & idei

Toader Paleologu: Ar fi grozav ca Tăriceanu să fie URMĂTORUL PREMIER

Toader Paleologu: Ar fi grozav ca Tăriceanu să fie URMĂTORUL PREMIER
+ Observator

Deputatul PDL Theodor Paleologu mărturiseşte că ar fi incântat de posibilitatea ca fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, să fie numit din nou în funcţia de şef al Executivului. Pe de altă parte, liderul PDL continuă: „Mă tem că nu aşa va fi”.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Paleologu a făcut un scenariu a ceea ce ar urma să se întâmple după alegerile din 9 decembrie. Fără să încerce să îndulcească lucrurile, democrat-liberlalul scrie că se aşteaptă la ce e mai rău.

„Eu cred din ce în ce mai mult în ‘the worst case scenario’: prin redistribuire USL va avea peste 50% din mandate şi va forţa numirea lui Ponta că prim-ministru. Băsescu fie acceptă această umilinţă, fie reacţionează, caz în care va fi din nou suspendat, iar România va intra pe mână celor doi iresponsabili, plagiatorul instabil şi psihopatul incapabil. Sigur, îşi vor rupe gâtul în scurtă vreme, dar pagubele vor fi imense”, potrivit lui Paleologu.
Textul lui Paleologu a născut comentarii în rândul cititorilor, astfel că unul dintre ei s-a declarat convins că următorul premier va fi Călin Popescu Tăriceanu: „Cu toţii ştim că următorul prim-ministru va fi Călin Popescu TĂRICEANU, cel care împreună cu onorevole Chiliman va defecta cu o parte din activul de parlamentari PNL fideli şi vor formă un guvern, exotic, împreună cu ARD”.

Chiar dacă acest scenariu l-a încântat pe Paleologu, democrat-liberalul nu crede că se va întâmpla aşa ceva: „Ar fi grozav să aveţi dreptate în privinţă viitorului prim-ministru. Dar mă tem că nu aşa va fi”.

Articol publicat pe www.romanialibera.ro

 

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe