OraNoua.ro
Publicat în 19 martie 2014, 16:08 / 474 elite & idei

Traian Halalai: Avem și capacitatea și disponibilitatea de susține comunitatea de business

Traian Halalai: Avem și capacitatea și disponibilitatea de susține comunitatea de business

Întâlnire cu oamenii de afaceri din zona Timișoara

București, 13 martie 2014 — Obiectivul strategic al EximBank pentru 2014 rămâne susținerea cât mai multor proiecte de business care să contribuie la dezvoltarea capitalului autohton și a comunităților locale, iar banca are și capacitatea și disponibilitatea de fi alături de mediul de afaceri pentru obținerea unor performanțe relevante, a spus Traian Halalai, la o întâlnire cu întreprinzătorii din Timișoara.

‘Anul trecut am început un proiect de comunicare directă cu oamenii de afaceri și am organizat câteva întâlniri cu comunitățile de afaceri locale. Feedback-ul pe care l-am avut ne-a convins că trebuie să continuăm acest proiect. Am ales Timișoara pentru a deschide seria întâlnirilor din acest an pentru că se numără printre cele mai bune destinații pentru afaceri, datorită implicării autorităților, dar și infrastructurii bine dezvoltate. Pentru că avem ca misiune sprijinirea afacerilor, este locul în care trebuie să fim. EximBank este o resursă de exploatat pentru societățile timișene și cred că împreună putem implementa proiecte de business de impact pentru comunitatea locală, pentru economie în general’, a mai spus Traian Halalai.

La întâlnirea de la Timișoara, au participat peste 80 de manageri ai companiilor din regiune (precum Continental Automotive Products, Elba, Pasmatex, Azur, Combinatul Agroindustrial Curtici, Grafoprint, Lipoplast, Prompt, DeltaTel etc.), dar și reprezentanți ai autorităților locale: Marian Vasile — vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Eugen Dogariu — prefectul județului Timiș, Liliana Oneț — subprefect, Nicolae Robu — primarul Timișoarei și Dan Diaconu — viceprimar Timișoara.

‘Timișoara este un pol social-economic de prim rang, care polarizează toată partea de vest a țării, concentrând activități complexe și dinamice care o plasează pe locul al doilea la nivel național, după București. Urmărim ca prin eficientizarea sistemului administrativ și reducerea birocrației, prin asigurarea infrastructurii de susținere a afacerilor, să asigurăm zonei o creștere economică stabilă și diversificată. Credem că atât autoritățile locale, cât și băncile trebuie să fie mult mai flexibile cu mediul de afaceri, iar faptul că EximBank este aici nu poate decât să confirme disponibilitatea băncii pentru susținerea afacerilor și creșterea investițiilor în zonă’, a spus Eugen Dogariu, prefectul județului Timiș.

Pe parcursul anului trecut, EximBank a organizat întâlniri cu oamenii de afaceri la Ploiești, Constanța, Cluj, Galați, Oradea, Târgu Mureș și Sibiu, evenimente care au reunit peste 350 de reprezentanți ai companiilor și ai autorităților locale.

‘Comunitățile locale de afaceri au fost foarte deschise la invitația noastră de a participa la astfel de întâlniri, iar pentru noi este o modalitate eficientă de a vedea cum evoluează economiile locale. Având aceste informații, putem reacționa în ton cu cerințele companiilor’, a mai spus președintele EximBank.

EximBank este o instituție specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcții de acțiune — finanțare, garantare și asigurare, permite băncii să susțină activitatea și dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor și a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbția de fonduri europene.

Potrivit datelor financiare preliminare, banca a încheiat anul 2013 cu un profit net de aproape 50 de milioane de lei, nivel de patru ori mai mare față de 2012, datorită dinamizării activității comerciale și gestionării eficiente a resurselor. Modelul de business implementat — concentrat pe creșterea continuă a calității activității — a determinat o majorare a expunerii totale a băncii cu 30% față de anul anterior, până la circa cinci miliarde de lei.

Banca deține o rețea de 16 unități — București, Bacău, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Târgu Mureș, Timișoara și Sibiu — iar operatorii economici pot obține informații suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană: Trebuie să reinvestim în apărarea noastră. Combinația dintre Rusia, China, Iran și Coreea de Nord este foarte complicată

PoliticMircea Geoană: Trebuie să reinvestim în apărarea noastră. Combinația dintre Rusia, China, Iran și Coreea de Nord este foarte complicată

EconomieCristian Popa: La mulți ani, National Bank of Romania! Sunt onorat să fac parte din istoria ta!

ExternIulian Chifu: Blestemul liderilor încastrați în politicile de război. Cazurile Putin și Netanyahu

SocialCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

EvenimenteVictor Vevera, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

EditorialAlexandru Grumaz: Teoria Dominoului

CulturaIonuț Vulpescu: Podcast – invitat, Tudor Giurgiu (sezonul 3, episodul 30)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe